Ferma

201

Falimentul fermelor, evitat prin stocarea privată a cărnii

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Embargoul cu Rusia și surplusul de carne de porc existent pe piața europeană au dus la scăderea prețului acestui produs. Fermele românești au reușit să se salveze, întrucât s-a apelat la o măsură inspirată: aceea de stocare privată a cărnii de porc, măsură ce a evitat falimentul pentru multe firme. Nu același lucru se poate spune și despre fermele de vaci.Președintele Asociației Române a Cărnii, Radu Timiș, consideră că trebuie căutată o măsură care să sprijine și fermele de vaci. Orice măsură pentru ajutarea fermierului este foarte bună. De când s-a redus TVA, pe piața cărnii de pasăre, de porc au scăzut drastic importurile și au crescut exporturile. Sigur, carnea de porc are un preț mic, dar măsura de stocare privată îl ajută pe producătorul român de carne de porc și determină creșterea producției. O problemă gravă este și în zona fermelor de vaci de lapte. Laptele a ajuns foarte ieftin și sperăm că se vor lua și aici niște măsuri care să ajute fermierul român. Prețurile la lactate au scăzut, dar a scăzut mult mai mult prețul la materia primă ceea ce este dezastruos. Nici nu știu ce vor face fermierii români care cresc vaci de lapte până la sfârșitul anului, spune Radu Timiș, președintele ARC.  

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2