Stiri

160

FAO: Cresc prețurile la produsele alimentare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Prețurile globale ale mărfurilor alimentare au crescut în februarie, impulsionate de creșterile prețurilor la zahăr, lactate și ulei vegetal, potrivit noului raport al Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Indicele FAO al prețurilor la alimente, care urmărește modificările lunare ale prețurilor internaționale ale unui set de mărfuri alimentare comercializate la nivel mondial, a înregistrat o medie de 127,1 puncte în februarie, în creștere cu 1,6% față de luna precedentă și cu 8,2% mai mare decât nivelul din februarie 2024.

Creșterea a fost determinată în mare măsură de indicele FAO al prețurilor zahărului, care a crescut cu 6,6% față de ianuarie, după trei luni consecutive de scădere, atingând 118,5 puncte în februarie.

Creșterea a fost alimentată de îngrijorările cu privire la probabilitatea strângerii aprovizionării globale pentru sezonul 2024/25, în special din cauza perspectivelor de producție în scădere în India și a condițiilor meteorologice nefavorabile care afectează recoltele din Brazilia.

Indicele FAO al prețurilor la produse lactate a crescut cu 4,0% față de ianuarie, în medie de 148,7 puncte. Creșterea a fost rezultatul creșterii prețurilor la toate produsele lactate importante, inclusiv brânza și laptele praf integral, deoarece cererea puternică de import a depășit producția în regiunile cheie exportatoare.

Indicele FAO al prețurilor la carne a rămas constant în februarie, cu o medie de 118,0 puncte, în scădere marginală cu 0,1% față de ianuarie.

În timp ce prețurile internaționale la carnea de pasăre și porc s-au redus din cauza ofertelor abundente, prețurile cărnii de ovine și bovine au rămas ferm, susținute de cererea puternică de import la nivel mondial. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2