Repere

357

FAO: Crește prețul global al cărnii

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Indicele FAO al prețurilor la carne a fost în medie de 113,0 puncte în martie, în creștere cu 1,9 puncte (1,7 la sută) față de februarie, marcând a doua creștere lunară consecutivă.

La acest nivel, indicele se situa cu doar 1,7 puncte (1,5 la sută) sub valoarea sa corespunzătoare în urmă cu un an.

Prețurile internaționale ale cărnii de pasăre au crescut în martie, susținute de cererea constantă de import din țările importatoare principale, în ciuda aprovizionărilor ample, susținute în mare parte de reducerea focarelor de gripă aviară în principalele țări producătoare.

Prețurile cărnii de porc au crescut și ele, reflectând în principal cererea internă mai mare înaintea sărbătorilor de Paște, în ciuda creșterii ofertelor, în special în Europa de Vest.

Prețurile mondiale la carnea de bovine au continuat să crească în martie, în principal datorită creșterii achizițiilor de către principalele țări importatoare.

În schimb, prețurile internaționale la carnea de ovine au scăzut pentru a doua lună consecutiv, în principal cauzate de o creștere a aprovizionării care depășește nivelurile sezoniere, în special din Australia. (Foto: Dreamstime)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2