Productia de lapte poate fi valorificata direct, la punctele de colectare sau prin procesarea laptelui, rezultand branza bio, un aliment din ce in ce mai solicitat pe pietele din Romania si care poate asigura un venit zilnic minim de 200 de lei pe familie de fermier. Desigur, investitia trebuie sa tina seama de legislatia in domeniu: asigurarea unei camere septice, apa curenta, cel putin un frigider si un grajd incapator. Prin incheierea de contracte, micii fermieri pot primi furaje suplimentare, lucerna si amestecuri de tarate. Totodata, trebuie asigurata calitatea laptelui care trebuie sa fie conforma normelor de calitate ale Uniunii Europene. In caz contrar, de la 1 ianuarie 2012, laptele obtinut poate ramane nevalorificat, intrand in vigoare interdictia de procesare a laptelui neconform. Cu toate acestea, ProTV informeaza ca foarte multi someri din mediul rural privesc cu incredere viitorul, dupa ce au inceput activitatea in astfel de microferme de familie. Cei care par a se fi miscat cel mai rapid in aceasta directie sunt iesenii, acolo unde, numai in acest an, au fost infiintate cca 400 de mircoferme ecologice.