Tehnologii

262

Finanțare nerambursabilă pentru centrale fotovoltaice prin intermediul Grant-urilor Norvegiene

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Centralele fotovoltaice sunt una dintre cele mai sustenabile și fiabile tehnologii, cu o durată medie de viață de peste 20 de ani și cu un impact direct în reducerea costurilor energetice.

Companiile au oportunitatea de a-și securiza preţul pentru o bună parte din energia electrică consumată, pe durata de viață a panourilor fotovoltaice, oferindu-le o mai bună predictibilitate în ceea ce priveşte costurile energetice și operaționale, pe lângă impactul pozitiv asupra mediului.

Astfel, alimentarea proceselor de producție dintr-o sursă de energie regenerabilă oferă companiilor din industria Meat&Milk, 3 beneficii majore:

  • creșterea profitabilității;
  • beneficii de imagine – sustenabilitate;
  • flexibilitate și autonomie energetică.

Oportunitățile de finanțare ajută la depășirea barierelor din calea investițiilor în energie solară

Având în vedere perioadele de amortizare destul de îndelungate, investițiile în centrale fotovoltaice pot părea descurajante, mai ales în aceste perioade incerte. Cu toate acestea, lipsa de capital sau prioritizarea CAPEX-ului înspre alte investiții nu ar trebui să fie o barieră în calea deblocării unui avantaj competitiv.

Innovation Norway a lansat un nou apel de proiecte in cadrul programului Energy Programme in Romania -  Apel 3.1 – Cresterea capacitatii de productie a energiei din alte surse de energie regenerabila (RES).

Proiecte eligibile

Centrale fotovoltaice: proiecte noi la scară mică (până la 1.000 kW putere instalată) și producția de energie electrică pentru uz propriu.

Condiții de eligibilitate

  • Orice entitate privată sau publică, comercială sau non-comercială, înregistrată ca persoană juridicăîn România.
  • Entitatea solicitantă trebuie să fie înființată de cel puțin 3 ani la data termenului limită a Apelului (8.09.2021).
  • Nu se afla în niciuna din următoarele situații: insolvență, incapacitate de plată, faliment, lichidare, nu are antecedente penale sau fiscale.

Data limită pentru depunerea proiectelor este Miercuri, 8 Septembrie 2021, ora 14:00.

Bugetul total alocat pentru acest apel de proiecte este de 4.608.100 EURO. Valoarea grantului acordat este cuprins între 200.000 de euro și 2.000.000 de euro.

Mai multe detalii despre acest Apel de proiecte găsiti aici: Finanțare centrale fotovoltaice

De ce să colaborați cu Servelect?

Servelect vă ofera un serviciu integrat:

  • Consultanță Tehnică pentru elaborarea studiului de fezabilitate;
  • Consultanță Administrativă pentru întocmirea și depunerea aplicației de finanțare,
  • Implementarea propriu-zisă a proiectului (Proiectare și Execuție).

Servelect a depus și a câștigat la finanțare două proiecte fotovoltaice similare, în cadrul primului Apel de proiecte, pentru:

  • Primaria Cluj-Napoca - în valoare totală de 820.521 EUR+TVA. Proiectul este în curs de implementare;
  • ROMATSA - Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian - în valoare totală de 769.991 EUR+TVA (echipa noastră se aflăîn curs de finalizare a etapei de proiectare).

Aceasta este o oportunitate excelentă de a vă finanța propria centrală fotovoltaică, cu mai puțină birocrație și mai multă atenție pe proiectul în sine, și pe impactul asupra companiei.

Doriți să vă transmitem propunerea noastră pentru elaborarea studiului de fezabilitate și depunerea aplicației de finanțare?

Solicitați o ofertă la adresa [email protected]

Despre Servelect

Suntem o companie de inginerie și servicii energetice (ESCO) din Cluj-Napoca, cu o experiență de peste 16 ani în identificarea și implementarea soluțiilor de optimizare a consumurilor energetice și, implicit, a costurilor operaționale.

Noi, Servelect, sprijinim industria și comunitățile locale din România să devină mai eficiente, prin servicii și soluții integrate de energie durabilă, astfel încât, împreună, să avem o amprentă pozitivă asupra oamenilor și mediului înconjurător.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2