170
Compania Ozone Solutions a expus în cadrul expoziției IPPE (International Production and Processing Expo), expoziția dedicată producției și procesării cărnii, cea mai nouă tehnologie în sistemele de dezinfecție, informează Globalmeatnews. Compania folosește echipamente pentru a crea ozon, un oxidant puternic pentru apa de dezinfecție, care pot fi apoi utilizate în întregul sector de prelucrare a cărnii, oferind o metodă eficientă de curățare fără reziduuri, a declarat Kaleb Jensen, director de marketing al Ozone. "Este mult mai puternic decât clorul și pentru doi dolari pe zi, puteți obține ozon în apă și care vă oferă o rată mare de ucidere a microbilor." Compania a dezvăluit cea mai recentă dezvoltare tehnologică, un generator de ozon mobil, care Jensen susține că este cel mai eficient sistem de pe piață. La fel ca fiind utilizate în apă pentru curățare, acesta a declarat că sistemul ar putea fi, de asemenea, folosit pentru a ajuta la tratarea și curățarea apelor reziduale. Ozonul poate fi folosit pentru a ajuta la controlul bacteriilor, cum ar fi E. coli, iar Jensen a spus că poate fi, de asemenea folosit, pentru a trata alte probleme, cum ar fi Campylobacter în combinație cu alte tratamente. Procesatorii şi cei care ambalează carnea se confruntă cu un număr mare de zone de procesare critice care necesită un regim deosebit de control al igienei de la sosirea animalelor, până la ambalarea finală a produsului, totodată asigurându-se că se respect reglementările de securitate și siguranța muncii. Protejarea integrităţii unui produs este prin urmare una dintre cele mai solicitante responsabilităţi, şi, fie că este un procesator primar sau secundar, fie că se află într-un mediu de procesare care solicită mai puţină sau mai multă atenţie, igiena este factorul determinant. IPPE este cea mai mare expoziție mondială anuală dedicată producerii și procesării cărnii, inclusiv cărnii de pasăre și furajelor. IPPE 2015 a adus împreună mai mult de 1100 de expozanți și peste 25000 de vizitatori în Atlanta în perioada 27-29 ianuarie 2015. Un numar impresionant de factori de decizie din industria mondiala a cărnii au participat la evenimentul de anul acesta pentru a socializa și pentru a se informa despre noutățile și inivațiile din domeniul creșterii animalelor, producerii și procesării cărnii și furajelor.