156

Formula unei cesti perfecte cu lapte, calculata de cercetatori britanici

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(Agerpres) Formula unei cesti perfecte de ceai cu lapte a fost calculata de un grup de cercetatori din cadrul Universitatii Northumberland din Marea Britanie, informeaza The Daily Mail.

Specialistii au determinat raportul optim dintre componente si temperatura la care trebuie baut ceaiul, realizand o serie de experimente pe voluntari. In total, in timpul cercetarii au fost consumate 285 de cesti de ceai, in 180 de ore. Potrivit cercetatorilor britanici, pentru a face un ceai cu lapte perfect este necesar sa torni peste un pliculet de ceai 200 de mililitri de apa la temperatura de 100 grade Celsius. Bautura trebuie lasata sa se infuzeze timp de doua minute, dupa care se toarna 10 mililitri de lapte. Peste alte sase minute, ceaiul ajunge la temperatura ideala pentru consum de 60 de grade. Daca persoana nu poate, dintr-un anumit motiv, sa bea ceaiul chiar in acest moment, ea mai are la dispozitie 17 minute si 37 de secunde, in care temperatura se mentine la cele peste 45 de grade acceptabile. Pe langa faptul ca au gasit formula ideala a ceaiului cu lapte, oamenii de stiinta britanici au explicat si de ce este necesar sa fie adaugat lapte la ceai: actiunea laptelui atenueaza amareala naturala a ceaiului si face bautura mai moale. Din pacate, ei nu au explicat de ce in experimentele lor au gasit de cuviinta sa foloseasca pliculete de ceai si nu ceai de frunze sau granulat.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2