Ferma

331

Franța roagă vizitatorii olimpici să nu aducă ASF

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Un număr tot mai mare de cazuri de PPA este detectat la mistreți în nordul Italiei, în regiunile care se învecinează direct cu Franța, fapt care a determinat autoritățile de la Paris să adreseze un apel către sportivii și spectatorii care vor participa la Olimpiadă să evite aducerea de alimente, pentru a elimina riscul introducerii și răspândirii de Pestă Porcină Africană, informează PigProgress.

Intensificarea controalelor

Deoarece pesta porcină africană (PPA) se apropie din ce în ce mai mult de granițele Franței, departamentul de agricultură din Paris și-a intensificat avertismentele către vizitatori și muncitorii străini, cerându-le să ia toate măsurile de precauție posibile pentru a preveni intrarea în țară a bolii mortale. .

Tuturor vizitatorilor și participanților la Jocurile Olimpice și Paralimpice, care vor avea loc la Paris începând cu 26 iulie, li se recomandă, de asemenea, să fie deosebit de atenți, mai ales atunci când aduc carne de porc sau produse din porc din zonele infectate cu PPA.

Mistreț cu PPA în Italia

Un număr tot mai mare de cazuri de PPA este detectat la mistreți în nordul Italiei, în regiunile care se învecinează direct cu Franța. În Germania, o jumătate de duzină de noi infecții au fost descoperite recent în apropiere de Frankfurt, la doar 100 de kilometri de Franța, spune departamentul.

„PPA nu este periculoasă pentru oameni, dar este contagioasă și mortală pentru porci și mistreți. Un focar ar avea consecințe economice grave pentru crescătorii de porci și întregul sector de porci.”

Campanie de comunicare

Autoritățile au început așadar o nouă campanie de comunicare. Se concentrează pe suporteri, turiști și alte persoane care călătoresc în și dinspre Germania, dar și pe alte țări infectate cu PPA.

Acestora li se cere să nu aducă cu ei produse din carne de porc și, de asemenea, să nu depună nici un rest de hrană în natură, ci să le pună în pubele închise.

Acest mesaj se adresează în special șoferilor internaționali de camioane, lucrătorilor străini de sezon din agricultură și horticultură și drumeții.

Transportatorii de porci și carne de porc trebuie întotdeauna să își curețe și să dezinfecteze temeinic vehiculele după descărcare.

În plus, departamentul își repetă avertismentul către vânători, drumeți și crescătorii de porci să raporteze cât mai curând posibil fiecare suspiciune de infecție cu PPA unui veterinar sau autorităților relevante. Ar trebui raportată și orice descoperire a unui mistreț mort. (Foto: Freepik) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2