Ferma

347

Friedrich-Loeffler Institut: Porcii și puii nu sunt susceptibili de infecție cu SARS-Cov 2

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Pe fondul evoluției în creștere a maladiei Covid-19, oamenii de știință au continuat cercetările privind eventuala incidență asupra animalelor din fermele comerciale.

Astfel, potrivit Poultry World, notează că SARS-Cov 2, virusul care declanșează boala Covid-19, este studiat suplimentar de diferite institute de cercetare din întreaga lume, dacă acest coronavirus, despre care se credea că provine din lilieci, poate infecta alte animale.

Primele rezultate ale Friedrich-Loeffler Institut arată că nici puii și nici porcii din fermele industriale nu sunt sensibili la acest coronavirus.

În studiile de infecție, animalele au fost inoculate nazal cu SARS-CoV-2, pentru a imita calea naturală a infecției la om. S-a examinat dacă animalele sunt infectate, replicile patogene și animalele care, eventual, prezintă simptome ale bolii.

În condiții experimentale, nici puii, nici porcii nu s-au dovedit a fi susceptibili la infecții cu SARS-CoV-2. Conform stării actuale de cunoștințe, acestea nu sunt afectate de virus și, prin urmare, nu prezintă un risc potențial pentru sănătatea umană.

Evaluarea completă a tuturor seriilor de testare va dura ceva timp, iar rezultatele finale sunt așteptate la începutul lunii mai.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2