161
Cu 26 de centre de dezvoltare distribuite pe trei continente, compania demonstreaza, in fiecare zi, angajamentul de a oferi clientilor tot ce este mai bun. Prin cele 46 de birouri internationale de vanzari, Frutarom se asigura ca experienta si cunostintele acumulate ajung direct si rapid la clienti. Totodata, compania este capabila de a reactiona rapid si flexibil la schimbarea obiceiurilor de consum, iar, prin intermediul unor produse inovatoare, de a satisface cele mai exigente gusturi ale consumatorilor. Toate acestea reprezinta o garantie a faptului ca preparatele vor fi acceptate de catre cel mai exigent consumator. In cadrul grupului international FRUTAROM, GEWURZMULLER si NESSE, utilizeaza experienta comuna a multor producatori de success la nivel mondial de arome si condimente. Respectand standardele ridicate ale companiei, Frutarom are o gama completa de produse: • Ierburi, condimente si mixuri de condimente • Aditivi functionali • Aditivi si condimente pentru peste • Preparate din fructe, sosuri si condimente din gama “PICCANTOS “ • Ierburi si condimente, aditivi si marinate organice – gama “ BIO “ • Arome dulci si picante / extracte din plante • Culturi starter / Origanox - antioxitant natural Produse fara E-uri, in Romania doar prin Frutarom Intr-o lume in continua schimbare, in care oamenii sunt din ce in ce mai preocupati de ceea ce consuma, atat ei, cat si copiii lor, specialistii grupului Frutarom vin in intampinarea cerintei consumatorilor cu o gama de produse (extracte de condimente, culturi starter si arome naturale) cu ajutorul carora se pot obtine, la nivel industrial, preparate din carne fara adaosul de aditivi, asa-numitele “produse fara E-uri“. • Fara nitrat, • Fara polifosfati, • Fara coloranti, • Fara MSG, • Fara conservanti, • Fara alergeni Aceste mixuri de condimente si culturi starter se preteaza pentru toata gama de produse din carne: carnati si salamuri cud-uscate, salamuri si sunci fierte-afumate, cremwursti si parizere, precum si specialitati. Principiul aplicat de specialistii Gewurzmuller, este folosirea extractelor de plante (cu un continut ridicat de nitrat) si a culturilor starter (microorga-nisme special selectionate ), pentru reducerea nitratului in nitrit care, in urma reactiei cu mioglobina, formeaza nitrozomioglobina - culoarea rosu-pal. Produsele obtinute au gust si aspect foarte placut, aratand asemanator cu produsele clasice. Pentru evitarea procesului de oxidare a carnii, specialistii germani au dezvoltat si patentat un produs revolutionar numit ORIGANOX . Acesta este un extract natural din planta oregano, iar pentru obtinerea lui nu se foloseste niciun solvent sau produs chimic. Acest produs este sub forma de pulbere si are numeroase avantaje: • este 100% natural, • are un foarte bun rol antioxidant, • este solubil in apa rece, • este stabil si activ la tratament termic, • cost redus, datorita unui dozaj foarte mic, • gust neutru, • aplicatii multiple, se poate folosi si in produsele clasice pentru o protectie suplimentara impotriva oxidarii.
Avantajul produselor din carne obtinute cu aceasta tehnologie este acela ca pot fi consumate de orice persoana, de la copii pana la varstnici fara nicio restrictie. Incet, dar sigur, si consumatorii din Romania au nevoie de aceasta gama de produse premium si trebuie sa le satisfacem dorintele. Informatii suplimentare despre condimentele, mixurile de condimente si culturi starter Gewurzmuller si Nesse puteti afla de la firma Alinda Ro, cu sediul in Bragadiru, Soseaua de Centrura Nr. 5-7, Jud. Ilfov, care este unic distribuitor in Romania. Persoana de contact: inginer tehnolog Marian Patrascu tel: 021-369.31.77 / 78 /79 fax: 021-369.31.80