157
Două firme de procesare de carne din România, Marcel și Morandi, își vor crește în mod semnificativ veniturile în acest an, cu vânzări mai mari la export, titrează, pe prima pagină, publicația Globalmeatnews.com Firma Marcel este specializată în prelucrarea cărnii de porc, pasăre și vită, pentru piețele din UE, inclusiv Marea Britanie, Italia, Spania, Cipru, Belgia, Luxembrug și Țările de Jos. În acest an, compania are ca scop creșterea veniturilor sale de aproximativ 20 milioane euro, ceea ce înseamnă cu 18% mai mult decât anul trecut. „Suntem unul dintre primii mari exportatori de preparate din carne şi îndeosebi de tochitură şi mici ai ţării. Livrăm săptămânal 40% din produsele proprii către alte pieţe“, spune Edward Iacob, directorul operaţional al businessului. Compania are în Italia un partener care îi distribuie produsele în reţelele Auchan şi Carrefour, potrivit reprezentanţilor Marcel. În România cei doi retaileri francezi nu colaborează cu producătorul român. „Businessul Marcel numără astăzi o fermă de porci Zoosab, două fabrici de preparate din carne Marcel din Răchiteni şi Roman, o fabrică de procesare a legumelor şi fructelor care funcţionează sub brandul Gospodina, un atelier de panificaţie care realizează pâine artizanală cu seminţe şi cartofi şi o reţea de 18 magazine proprii.“ În ceea ce privește firma Morandi, reprezentanții acesteia au spus că au înregistrat venituri de 15 milioane euro, ceea ce reprezintă o creștere de 38% față de anul trecut. Morandi deține patruferme de păsări, cu o capacitate de 660.000 capete. În plus, față de rețeaua sa de 10 magazine de retail, compania furnizează producția sa la un umăr de lanțuri de retail majore, precum: Carrefour, Mega, Prodi și Bila. Două ferme Morandi sunt situate în Lipovăț, iar celelalte două în Bălteni și Ștefan cel Mare, fermele având o capacitate de 400.000, 30.000, 200.000 și 30.000 de capete, potrivit datelor furnizate de reprezentanții Morandi pentru sursa citată.