284
După cum am publicat în perioada anterioară în revista Meat.Milk, ANSVSA, la recomandarea OMS, a transmis recomandări privind acțiunile de prevenire a îmbolnăvirii personalului lucrător din sectorul alimentar. Iată ce trebuie făcut, alături de alte măsuri similare:
Ce spun specialiștii
”În cazul în care personalul lucrător din sectorul alimentar respectă cu strictețe bunele practici de igienă personală nu există posibilitatea ca acesta să contamineze produsele alimentare pe care le manipulează sau suprafețele din cadrul unității.
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă menținerea unor criterii de igienă generală standard, utilizate în mod obișnuit la reducere expunerii la o serie de boli transmisibile. Acestea includ:
-Sălarea și igienizarea adecvată/frecventă a mâinilor;
-Practici de producție a alimentelor sigure;
-Evitarea contactului/apropierii, atunci când este posibil, cu orice persoană care prezintă simptome de boală respiratorie, cum ar fi tuse și strănut.
Lucrătorii din sectorul alimentar trebuie să se spele și să își dezinfecteze mâinile:
înainte de începerea activității;
înainte de manipularea produselor alimentare gătite sau gata pentru consum;
după manipularea sau prepararea materiilor prime;
după manipularea deșeurilor;
după realizarea operațiunilor curățenie și dezinfecție a ustensilelor;
după utilizarea toaletei;
după suflarea nasului, strănut sau tuse;
după consumul de alimente, de băuturi sau fumat;
după manipularea banilor.
Igiena și curățenia sunt, de asemenea, importante pentru a evita contaminarea încrucișată între materiile prime netratate termic sau semipreparate și cele care sunt gata pentru consum uman.
Ca măsură de precauție, dacă manipulați alimente (lucrați într-o unitate din sectorul alimentar) și aveți suspiciuni cu privire la simptome de boli respiratorii, ar trebui, de asemenea, să informați angajatorul dumneavoastră, pentru ca acesta să poată lua măsurile necesare retragerii dumneavoastră din spațiile producție a alimentelor”.
HUWASAN, un produs de dezinfecție cu eficiență estrem de ridicată
Pornind de la cele de mai sus, producătorii europeni din domeniul igienei industriale au realizat și oferă companiilor din Industria Alimentară HUWASAN, un produs dezinfectat fabricat în Belgia, de o eficiență extrem de ridicată, având triplă acțiune: VIRUCIDĂ, BACTERICIDĂ și FUNGICIDĂ.
HUWASAN este autorizat la nivel mondial, precum si in Romania, conform standardelor TP2, TP3 si TP4.
Diferențiindu-se net de alte produse similare de pe piață, prin calitatea deosebită și, mai ales, prin eliminarea unor acțiuni suplimentare de igienizare și dezinfectare, care presupun asocierea cu substanțe suplimentare, HUWASAN este produsul care poate asigura deplina igienă și dezinfecție a spațiilor de producție și comerciale, atât din domeniul alimentar, cât și din cel industrial general. Informații suplimentare și comenzi la [email protected] , tel: 0744.631.456.