189

Hydrosol-utilizari multiple, costuri de productie mici si noi sisteme pentru productia de specialitati de branza si branzeturi recombinate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ahrensburg, ianuarie 2012. Fie ca e folosita la prepararea pizzei, a pastelor sau a snacks-urilor, branzeturile ofera mereu ceva special. Dar, din cauza costurilor de productie, branza traditionala nu este intotdeauna cea mai buna alegere.

Insa, branzeturile special sau alternativele recombinate pot oferi avantaje cheie in procesul de fabricatie si de prelucrare si nu doar in climate cu temperature mai ridicate, utilizand o cantitate redusa de lapte proaspat. Astfel, cu noile sisteme de stabilizare Hydrosol, factorii de decizie din fabricile de produse lactate pot beneficia de alternative attractive in procesul de fabricare al banzeturilor, al branzei albe si ricotta. Fabricare simpla pe linii de productie deja existente Specialitatile recombinate sunt deosebit de potrivite pentru umpluturile cu branza, sosuri, branyeturi tartinabile, salate sau deserturi. Procesul de fabricatie este simplu, necesitand doar o sursa de caldura si un sistem de umplere. Produsul final este rezultatul amestecului grasimilor cu sistemele functionale din seria Stabisol, la care se adauga apa, sare, condiment, coloranti i arome. Dupa incalzirea la 85 C, produsul poate fi depozitat in containere, pentru o utilizare ulterioara. Produse de inalta calitate cu costuri reduse Un avantaj in plus al branzeturilor recombinate il reprezinta potentialul de economisire, acestea fiind mai putin costisitoare decat branza reala, deoarece pot fi produse, in parte, din grasimi vegetale. Totodata, ele pot oferi o foarte buna calitate. La prepararea pizzei, branyeturile recombinate pot individualiza aroma, ajustandu-se, totodata, si culoarea. Sistemele de stabilizare Hydrosol previn ungerea neatragatoare a preparatului final, atunci cand produsele sunt incalzite intr-un cuptor. Pentru mezelurile cu ummplutiri de branza, aceste produse analoge ofera beneficii de fermitate la taiere si rezistenta la caldura, factori importanti pentru carnatii de gratar si bratwursts. Pentru gustari, stabilitatea umpluturilor recombinante ofera avantaje majore la coacere si prajire, fata de branza traditionala. In acelasi timp, banyeturile recombinate pot fi congelate fara problem, pastrandu-si nealterate proprietatile, in urma decongelarii. Producatori de delicatese alimentare pot utiliza sistemele de stabilizare Hydrosol, crscand astfel profitul de doua ori, putand utiliza aceleasi tehnologii la aceeasi capacitate. In tarile cu o productie mica de lapte proaspat, aceste sisteme functionale ofera o modalitate viabila de a aduce produse atractive pe piata, fara a folosi lapte proaspat sau branza. Clientul isi poate pune in practica ideile specifice In scopul de a crea un avantaj competitiv suplimentar, oamenii de stiinta si tehnicienii Hydrosol au pus la punct aplicatii de lucru specific, impreuna cu clientii, pentru a dezvolta combinatii de ingrediente pentru produse individuale. Retetele sunt mai intai testate pe loturile pilot ale Hyrosol care includ utilaje de amestec si emulsifiere pentru preparate cu branza, maioneza si sosuri, autoclave pentru mese gata sterilizate, un sistem de UHT pentru mare vascozitate si alimente cum ar fi branza topita, si utilaje de inalta presiune si omogenizatoare. Specialistii transfera rezultatele studiului obtinut in instalatii clientilor nostri, pentru a le utiliza pe scara larga. Acest lucru asigura cele mai inalte standard de siguranta a produselor si a productiei. Un alt plus este reteaua de cooperare a societatilor din componenta Gruppe Stern-Wywiol. In acest fel, clientii primesc solutii complete de la o singura sursa. Despre HYDROSOL: HYDROSOL GmbH & Co KG in Ahrensburg, Germania este una dintre companie cu cea mai rapida crestere din randul furnizorilor de sisteme de stabilizare pentru alimente. Compania dezvolta si produce sisteme functionale personalizate si adaptate pentru produse lactate, inghetata si deserturi, ready meal, dar si pentru peste si produse din carne sau mezeluri. Stern-Wywiol Gruppe, HYDROSOL are intotdeauna acces la expertiza si tehnologia modern si la aplicatiile societatilor sale surori. Acestea includ: Mühlenchemie-pentru amelioratorii de faina, DeutscheBack- pentru ingrediente de copt, Schokolade HERZA- pentru industria ciocolatei, OlbrichtArom-pentru arome, SternVitamin- vitamine si premixuri minerale, SternEnzym- enzime (produse de patiserie si de cofetarie, alcool si bere), precum si Sternchemie-lipide alimentare (inclusiv lecitina, ulei MCT, ulei de palmier rosu si spray-uscat din lapte de cocos). SternMaid lucreaza in fabricarea produselor alimentare si a contractului de aditivi nutritionali. For further information: Contact for the press: Anne Bünting teamhansen / Manfred Hansen Marketing Stern-Wywiol Gruppe Bismarckstr. 54, 20457 Hamburg. Tel.: +49 (0)40 / 284 039-919 Tel.: +49 (0)40 / 23 51 77-51 E-mail: [email protected] E-mail: [email protected]

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2