Stiri

170

IFFA 2025 și-a anunțat intențiile și noile concepte

autor

MeetMilk.ro

distribuie

La Viena, reprezentanții Messe Frankfurt și VDMA au organizat o conferință internațională de presă în care au anunțat principalele concepte sub care va fi organizată ediția din anul 2025 a celui mai mare târg dedicat tehnologiei de procesare a cărnii, IFFA. Evenimentul va avea loc în perioada 3-8 mai a anului viitor în imensele spații expoziționale de la Messe Frankurt.

În prima parte a dialogului cu presa, doamna Margret Menzel-Marketing & Comunication Manager VDMA (Asociația producătorilor de utilaje de procesare și ambalare pentru Industria Alimentară), a prezentat evoluția vânărilor din acest domeniu, evidențiind faptul că, numai în anul trecut, vânzările de tehnologii în Uniunea Europeană au crescut cu 44 %, sperându-se la creșteri globale ale vânzărilor și în perioada următoare.

Referitor la România, să menționăm că, din informațiile prezentate de d-na Menzel, România se află pe locul 10 în UE în privința pieței alternativelor la carne, lucru care nu este deloc îmbucurător, dar, este pe locul 20 în lume, în privința achiziției de utilaje și echipamente fabricate de industria germană pentru procesarea cărnii, semn clar al dorinței procesatorilor români de retehnologizare.

La rândul său, domnul Johannes Schmid-Wiedersheim-Director General IFFA, a subliniat faptul că Messe Frankfurt organizează 354 de evenimente pe an, târgul dedicat procesatorilor de carne fiind printe principalele evenimente. 

Referindu-se la manifestarea de anul viitor, oficialul IFFA a declarat că așteaptă o revenire, ca număr de participanți, la nivelul perioadei de dinaintea crizei pandemice, ba, mai mult, se așteaptă o creștere a vizitatorilor, de peste 64.000, mulți dintre ei, proveniți din 151 de țări, cumpărând deja bilete de intrare.

Răspunzând unei întrebări a reprezentantului revistei Meat.Milk., domnul Schmid-Wiedersheim a declarat că IFFA se reinventezază permanent. Astfel, începând cu ediția de anul viitor, târgul va rezerva un spațiu mărit expozanților din zona de novel food și al proteinelor alternative (vegetale și provenite din insecte), semn clar că și procesatorii de carne sunt tentați din ce în ce mai mult să își diversifice portofoliul și spre aceste domenii.

Aceste spații de expunere se vor alătura, ca preocupări de inovare, celor dedicate proteinelor provenite din celulele de cultură. Însă, a precizat oficialul IFFA, ponderea uriașă este dedicată cărnii, aceasta însemnând 93 % din spațiile expoziționale din cele cinci hale rezervate pe două niveluri. 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2