Spectacolul internațional de carne IFFA este pregătit să-și marcheze anul viitor cea de-a 70-1 aniversare, introducând noi caracteristici ale evenimentului și extinzând capacității spectacolului global, prin mărirea spațiului de expunere. Astfel, începând cu 4-9 mai 2019, la Messe Frankfurt, Germania, evenimentul se va concentra pe patru teme-cheie: siguranța alimentelor, producția optimizată, eficiența resurselor și tendințele alimentare. Producția optimizată este un subiect constant recurent, potrivit oficialilor IFFA, care au declarat că firmele din industria cărnii ar putea economisi timp și costuri prin utilizarea unor procese de producție coordonate. De asemenea, vor avea loc discuții cu privire la eficiența utilizării resurselor, pentru a stabili modalități de reducere a costurilor pentru întreprinderile din sectorul cărnii, în timp ce experți din industrie vor schița cele mai recente tendințe alimentare și măsurile de siguranță alimentară aferente. Noul "Hala 12" va extinde spațiul expozițional al IFFA cu 8%, față de anul trecut. Sala va fi utilizată pentru ca producătorii să-și prezinte tehnologii inovatoare, tendințe și soluții orientate spre viitor pentru toate etapele lanțului de procesare a cărnii. Richard Clemens, managing director al Asociației VDMA pentru industria alimentară și a ambalajelor și partener al IFFA, a declarat că, pentru producătorii de mașini, IFFA a fost cea mai importantă platformă internațională. "Poziționarea clară permite expozanților și vizitatorilor din întreaga lume să se pregătească eficient, să obțină o imagine de ansamblu și, prin urmare, să obțină o experiență comercială orientată spre viitor", a spus Clemens, care a adăugat: "În altă parte nu puteți găsi atât de mulți experți și un spectru atât de larg de inovații, idei și modele de afaceri care gravitează în jurul celor mai valoroase dintre toate produsele alimentare, cele din carne". La târg vor expune peste 1.000 de expozanți din 50 de țări, fiind așteptați peste 60.000 de vizitatori, din 140 de țări.