Ferma

136

În 23-25 octombrie, la București va avea loc Congresul Fermierilor Europeni

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Congresul Fermierilor Europeni reprezintă un moment cheie pentru Copa și Cogeca și membrii săi, cooperativele și organizațiile fermierilor din întreaga UE.

Din 2005, Congresul Fermierilor Europeni este organizat la fiecare doi ani într-o altă țară, în parteneriat cu membrii locali Copa și Cogeca. Așteptăm cu nerăbdare să primim toți delegații și invitații așteptați la București în octombrie 2024!

Centrul discuțiilor Congresului din acest an va explora principalele provocări care au impact asupra sectorului agricol, cum ar fi extinderea finanțării Uniunii și viitoarele politici de sprijin agricol.

Aceste discuții încadrate de rezultatul alegerilor europene și dialogul strategic vor lua în considerare nu numai chestiunile de sustenabilitate, ci și rolul cercetării și inovării pentru a oferi soluții atât de necesare pentru viitorul sector agricol.

Toate acestea iau în considerare și impactul cumulativ al crizei geopolitice actuale, inflația alimentară, povara administrativă și legislativă, precum și evenimentele meteorologice extreme cu care s-au confruntat fermierii.

Aceste efecte continuă să afecteze sustenabilitatea economică a fermierilor și cooperativelor și să conducă la tulburările sociale actuale.

Asigurarea faptului că sectorul agricol și forestier al UE are un rol strategic în conturarea viitoarelor politici ale UE, care contribuie la viabilitatea zonelor rurale, abordează disponibilitatea alimentelor, accesibilitatea și accesibilitatea, în timp ce combaterea schimbărilor climatice este fundamentală pentru a le asigura rezistența și competitivitatea.

Congresul bienal al fermierilor europeni reunește aproximativ 450 de delegați ai organizațiilor agricole și cooperative agricole din statele membre ale UE, precum și din Norvegia, Islanda, Elveția și Georgia și își propune să dezbate viitorul sectorului agricol european.

Dintre personalitățile care vor participa, amintim pe:

-Marcel Ciolacu-prim-ministru al României

-Florin-Ionuţ Barbu-Ministrul Agriculturii Romaniei

-Nicolae Ciucă-Președinte al Senatului României

-István Nagy-Președinte în exercițiu al Consiliului Agricol al UE (ministrul maghiar al agriculturii)

-Mihail Dumitru-Director general adjunct, DG Agri

-Peter Meedendorp-Președintele CEJA

-Geneviève Pons-Director general Europa Jacques Delors

-Viorel Gutu-Director general adjunct și reprezentant regional Biroul regional FAO pentru Europa și Asia Centrală

-Sébastien Abis-Director, Club DEMETER

-Peter Strohschneider-prof. dr. phil. Peter Strohschneider Ludwig-Maximilians-University, München, Germania

-Ionel Arion-Președinte PRO AGRO

Ediția 2024 a Congresului Fermierilor va avea loc în România în perioada 23-25 ​​octombrie la Hotelul Radisson Blu din București. Acest eveniment va fi organizat în strânsă colaborare cu AAC - Alianța pentru Agricultură și Cooperare. (Foto: Europa.eu)

aflat

anterior

read

newsletter1

newsletter2