Ferma

219

În Germania, evoluția PPA determină limitarea activităților agricole pe 70.000 de hectare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

PigProgress informeaza ca, in timpul unei operațiuni de căutare în estul Germaniei, în contextul Pestei Porcine Africane, o turmă de mistreți în mare parte bolnavi și morți a fost depistată lângă granița cu Polonia. Se presupune că turma include cel puțin 30 de animale.

Grupul a fost descoperit pe insula Küstrin-Kietz, care face parte din zona de infecție nordică din estul Germaniei, care se învecinează imediat cu Polonia. Descoperirea a fost făcută în cursul unei zile intense de căutare sâmbăta trecută, care a implicat cel puțin 300 de ajutoare pe uscat, pe cer (folosind 4 drone, unele cu camere cu căldură) și în apă (la râul Oder, formând granița dintre cele două țări ).

Prin supraveghere intensivă, ideea este de a identifica și a elimina cât mai multe carcase posibil înainte de a infecta în continuare alți mistreți. Cu toate acestea, se pare că numărul victimelor de mistreți continuă să crească.

Coordonatele insulei Küstrin-Kietz a fost temporar evidențiată cu o stea roșie în harta interactivă de mai jos. Aceasta va rămâne până când vor fi disponibile informații mai detaliate despre numere și locație. Acest lucru este de așteptat să se întâmple în cursul săptămânii.

Descoperirea a fost făcută la studierea imaginilor capturate de o dronă. Thomas Behrendt, purtătorul de cuvânt al districtului Märkisch Oderland, a declarat pentru radiodifuzorul public RBB: „Jumătate dintre animale este deja moartă și cealaltă jumătate era în mod clar bolnavă”.

Cercetările ulterioare în acest grup se dovedesc a fi dificile, prin urmare animalele vor fi observate folosind drone. Behrendt a spus: „Luarea unor măsuri ar fi prea periculoasă, deoarece bolnavii pot fugi și pot răspândi în continuare virusul”. În plus, se știe că insula găzduiește muniții, motiv pentru care nu poate fi introdusă.

Videoclipul de mai jos (în limba germană), publicat de RBB, prezintă imagini ale unei așternuturi de mistreți din care unele animale sunt moarte, iar altele sunt pe cale să moară. Scroafa a murit deja, potrivit videoclipului.

Căutarea de sâmbătă a dus și la alte carcase, care sunt cercetate în acest moment. În total, o reală de aproximativ 45 km2 a fost explorată în jurul orașului Bleyen. Brigada de pompieri, poliția, vânătorii, fermierii și angajații districtului au participat la căutare.

Numărul oficial de mistreți infectați în Germania a fost de 55 la începutul weekendului; 2 dintre acestea au fost găsite în zona infectată din nord, în districtul Märkisch Oderland. Zona infectată din sud, care se învecinează și cu Polonia, cuprinde părți din districtul Spree-Neisse și districtul Oder-Spree. În această zonă, în total 53 de animale au fost raportate infectate până la începutul weekendului.

De asemenea, autoritățile germane au extins așa-numita zonă cu risc din estul Germaniei, care este zona care înconjoară cele 2 zone infectate (care nu este indicată pe harta interactivă de mai sus). Această zonă include acum și orașul Frankfurt an der Oder. După ce a făcut acest lucru, districtele își vor adapta acum directivele generale privind bolile animalelor în consecință, a scris titlul agricol al Germaniei Top Agrar. Suprafața cu risc total măsoară acum aproximativ 2.200 km2.

Între timp, consecințele abordării ASF duc la enervare în comunitatea agricolă din Germania. În zona de risc, au existat limitări asupra a ceea ce este posibil pe câmpurile arabile. Acest lucru se aplică pentru 70.000 de hectare de teren arabil din cele 3 districte Oder-Spree, Spree-Neisse și Märkisch-Oderland.

Mulți dintre ei ar dori să recolteze și să livreze pe piață - unii fermieri au numit chiar politica de către autoritățile de la Brandenburg „un eșec complet”.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2