Din pacate, in Romania ne-am pierdut obiceiul de a bea lapte in fiecare zi si consumam de aproximativ de doua ori mai putin decat in tarile din Europa Occidentala, situandu-ne printre ultimele trei tari din Europa in privinta consumului de lapte pe locuitor. Am relansat aceasta campanie pentru a redescoperi beneficiile laptelui, dar si noi modalitati in care il putem consuma, care pot deveni noi ocazii de rasfat, a declarat Cristina Dumitru, Communication and Environment Manager Tetra Pak Romania si Moldova, cu prilejul relansarii campaniei. Laptele contine aproape toate componentele esentiale: apa (87%), proteine (minim 3%), lipide, carbohidrati, micro si macroelemente (precum calciu, fosfor, potasiu), bacterii lactice, vitamine (A, D, E, K, B2, B3, B6 si B12). Laptele este unul dintre rarele alimente, daca nu singurul, in care sa fie prezente toate elementele nutritive de baza, in proportii optime si cu biodisponibilitate crescuta, putand fi eficient utilizate de organism. Daca ar avea si fibre, l-am putea numi alimentul ideal, pentru ca am putea trai consumand doar lapte si produse lactate. Dar nimeni nu e perfect... , a spus dr. Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice. Pe langa legume, fructe, cereale, carne si oua, laptele este un element de baza intr-o alimentatie sanatoasa, deoarece, datorita nutrientilor sai, laptele contribuie la mentinerea si imbunatatirea starii de sanatate daca este baut in fiecare zi. In opinia nutritionistilor, consumul zilnic recomandat de lapte este de minimum 250 de ml, adica mai mult decat dublul consumului zilnic actual in Romania.