160

In rusia, pretul scazut si cererea laptelui stimuleaza importurile

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit Uniunii Nationale Producatorilor de Lapte, secretul succesului pietei locale consta, in Rusia, in construirea unui paravan impotriva asa numitei revolutii tehnice a prezentarii produselor.

Miscarea pare sa obstructioneze comertul traditional derulat de producatorii locali. Acestia gasesc tot mai multe modalitati de conservare, in perioada de iarna: de la stocarea in saci, in tancuri metalice sau in ulei (?). Cercetatorii economici estimeaza totusi o deschidere pentru produsele locale, odata cu usoara crestere a preturilor la brinzeturilor de import. Piata lactatelor delicate nu sufera insa, sortimente precum Camembert, Brie sau Roqefort situandu-se la acelasi nivel al vanzarilor, precum specialitatile Adam, Gouda sau Maasdam. Comerciantii rusi par totusi a avea motive pentru care se indreapta prioritar spre producatorii straini. Principalul motiv este orientarea aparte a consumatorilor rusi: cea mai mare cerere este inregistrata de cascaval (65%), branza topita (24%) si doar 11% branzeturile moi si cele fermentate. (TS)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2