Stiri

231

INS: Cifra de afaceri din comerţul cu amănuntul în luna decembrie 2023

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În luna decembrie 2023 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de luna noiembrie 2023, ca serie brută cu 3,9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,2%.

Faţă de luna decembrie 2022 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), în luna decembrie 2023, a crescut atât ca serie brută cu 0,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,5%.

În anul 2023 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de anul 2022, ca serie brută cu 1,9%.

Decembrie 2023 comparativ cu noiembrie 2023 

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 3,9%, datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun cu 18,6%.

Scăderi au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-3,7%) și vânzările de produse nealimentare (-3,2%).    

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut, pe ansamblu, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna precedentă, cu 0,2%, ca urmare a scăderii înregistrate la vânzările de produse nealimentare cu 1,3%.

Creşteri au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,5%) şi vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,3%).    

Decembrie 2023 comparativ cu decembrie 2022   

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 0,1%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,7%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,6%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 11,3%.    Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2023, comparativ cu luna decembrie 2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 1,5%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,1%) şi la vânzările de produse nealimentare (+3,9%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 10,6%.

Anul 2023 comparativ cu anul 2022

 Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în anul 2023, comparativ cu anul 2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 1,9%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,6%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 4,4%. (Foto: Freepik)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2