În luna octombrie 2023, cantitatea de lapte de vacă colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut cu 0,3% faţă de luna septembrie 2023 și a scăzut cu 4,2% faţă de luna octombrie 2022.
Cantitatea de lapte colectată de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare de către unităţile procesatoare a crescut în perioada 1.I–31.X.2023 faţă de perioada 1.I–31.X.2022 cu 7,8%.
Octombrie 2023 comparativ cu septembrie 2023
În luna octombrie 2023 comparativ cu luna precedentă, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a crescut cu 0,3%.
Cea mai mare creșterea a producției s-a înregistrat la smântână de consum (+7,9%), iar cea mai mare scădere s-a înregistrat la lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) (-5,0%).
Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut în luna octombrie 2023 faţă de luna precedentă cu 4,4%.
Octombrie 2023 comparativ cu octombrie 2022
Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, în luna octombrie 2023 cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 4,2%. Producția de lapte de consum a avut cea mai mare scădere (-9,8%).
Cea mai mare creșterea a producției s-a înregistrat la smântână de consum (+9,3%). Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut în luna octombrie 2023 cu 18,1% faţă de luna corespunzătoare din anul precedent.
Perioada 1.I – 31.X.2023 comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2022
În perioada 1.I – 31.X.2023, comparativ cu perioada 1.I – 31.X.2022, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a crescut cu 7,8%.
Producţia de smântână de consum a înregistrat cea mai mare creștere (+0,9%), iar producția de lapte acidulat (iaurt, iaurt de băut, lapte bătut şi alte produse lactate similare) a avut cea mai mare scădere (-5,5%).
Cantitatea de lapte brut importată de către unităţile procesatoare a scăzut cu 27,5% în perioada1.I – 31.X.2023 faţă de perioada 1.I – 31.X.2022.