156

INS: Sacrificările de animale și păsări și producția de carne

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În luna martie 2025, faţă de luna februarie 2025, numărul sacrificărilor și greutatea în carcasă au crescut la bovine, la porcine și la ovine și caprine, iar la păsări au scăzut.

În comparație cu luna martie 2024, în luna martie 2025 numărul sacrificărilor și greutatea în carcasă au crescut  la porcine și au scăzut la bovine, la ovine și caprine și la păsări.

Termenul de „carcasă”

a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui și organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulaților metacarpiene și metatarsiene).

b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărțit în părți egale de-a lungul șirei spinării, după sângerare, fără organe interne,  păr, copite, limbă, osânză și diafragmă.

c) La ovine și caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare și îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulațiilor metacarpiene și metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.

d) La păsări, greutatea în carcasă reprezintă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare.

Greutatea medie în carcasă: reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul de animale sau păsări sacrificate. 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2