Ferma

199

INS: Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în august 2019

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Conform ultimului raport emis de INS, in luna august 2019 faţă de luna iulie 2019, numărul sacrificărilor şigreutatea în carcasă au crescut la bovine şi la ovine şi caprine şi au scăzut la porcine şi la păsări.   În comparaţie cu luna august 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea încarcasă au crescut la bovine şi la păsări şi au scăzut la porcine şi la ovine şi caprine.   (1-Termenul de „carcasă”:

  1. a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui şi organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene).
  1. b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărţit în părţi egale de-a lungul şirei spinării, după sângerare, fără organe interne, păr, copite, limbă, osânză şi diafragmă.
  1. c) La ovine şi caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare şi îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.
  1. d) La păsări, greutatea în carcasă înseamnă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare.

2-Greutatea medie în carcasă reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul de animale sau păsări sacrificate.)

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2