Ferma

196

INS: Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna iulie 2020

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Conform INS, in luna iulie 2020 faţă de luna iunie 2020, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la bovine, la ovine şi caprine şi la păsări, iar la porcine au scăzut.

În comparaţie cu luna iulie 2019, numărul sacrificărilor a crescut la bovine şi la ovine şi caprine, iar la porcine şi la păsări a scăzut; greutatea în carcasă a crescut la bovine şi a scăzut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări. Informatii suplimentare in tabelul de mai sus.

Nota:

Termenul de „carcasă”

a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui şi organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene).

b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărţit în părţi egale de-a lungul şirei spinării, după sângerare, fără organe interne, păr, copite, limbă, osânză şi diafragmă.

c) La ovine şi caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare şi îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.

d) La păsări, greutatea în carcasă înseamnă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare. 

Greutatea medie în carcasă: reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul deØ animale sau păsări sacrificate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2