Ferma

262

INS: Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna noiembrie 2020

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În luna noiembrie 2020, faţă de luna octombrie 2020, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la bovine şi la porcine şi au scăzut la ovine şi caprine şi la păsări.

În comparaţie cu luna noiembrie 2019, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au scăzut la toate speciile de animale şi păsări.

Termenul de „carcasă

  1. La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui şi organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărţit în părţi egale de-a lungul şirei spinării, după sângerare, fără organe interne, păr, copite, limbă, osânză şi diafragmă. c) La ovine şi caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare şi îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă. d) La păsări, greutatea în carcasă reprezintă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare. 

Greutatea medie în carcasă reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul deØ animale sau păsări sacrificate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2