În luna noiembrie
2020, faţă de luna octombrie 2020, numărul sacrificărilor şi greutatea în
carcasă au crescut la bovine şi la porcine şi au scăzut la ovine şi caprine şi
la păsări.
În comparaţie cu luna noiembrie 2019, numărul sacrificărilor
şi greutatea în carcasă au scăzut la toate speciile de animale şi păsări.
-
La
bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului
sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui şi organelor interne,
fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul
articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). b) La porcine, greutatea în
carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau
împărţit în părţi egale de-a lungul şirei spinării, după sângerare, fără organe
interne, păr, copite, limbă, osânză şi diafragmă. c) La ovine şi caprine,
greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după
sângerare şi îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare
(separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). Rinichii şi
grăsimea renală sunt incluse în carcasă. d) La păsări, greutatea în carcasă
reprezintă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf,
organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare.
Greutatea medie în
carcasă reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul deØ
animale sau păsări sacrificate.