Repere

499

INS: Sacrificările de animale și păsări și producția de carne în luna octombrie 2023

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În luna octombrie 2023, faţă de luna septembrie 2023, numărul sacrificărilor și greutatea în carcasă au crescut la porcine și la păsări, iar la bovine și la ovine și caprine au scăzut. 

În comparație cu luna octombrie 2022, numărul sacrificărilor a crescut la ovine și caprine și la păsări, iar la bovine și la porcine a scăzut; greutatea în carcasă a crescut la porcine, la ovine și caprine și la păsări, iar la bovine a scăzut.

Termenul de „carcasă” a)

La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui și organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulaților metacarpiene și metatarsiene).

b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărțit în părți egale de-a lungul șirei spinării, după sângerare, fără organe interne,  păr, copite, limbă, osânză și diafragmă.

c) La ovine și caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare și îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap și picioare (separate la nivelul articulațiilor metacarpiene și metatarsiene). Rinichii și grăsimea renală sunt incluse în carcasă.

d) La păsări, greutatea în carcasă reprezintă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât și gheare.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2