Ferma

204

INS: Sacrificările şi producţia de carne în luna septembrie 2020

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Conform INS, in luna septembrie 2020, faţă de luna august 2020, numărul sacrificărilor a crescut la porcine şi la păsări şi a scăzut la bovine şi la ovine şi caprine; greutatea în carcasă a crescut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări şi a scăzut la bovine.

În comparaţie cu luna septembrie 2019, numărul sacrificărilor a crescut la ovine şi caprine şi la păsări şi a scăzut la bovine şi la porcine; greutatea în carcasă a crescut la porcine şi la ovine şi caprine, a scăzut la bovine, iar la păsări este aproximativ constantă.

Termenul de „carcasă”

a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui şi organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene).

b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg sau împărţit în părţi egale de-a lungul şirei spinării, după sângerare, fără organe interne, păr, copite, limbă, osânză şi diafragmă.

c) La ovine şi caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare şi îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.

d) La păsări, greutatea în carcasă înseamnă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare.

Greutatea medie în carcasă reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul de animale sau păsări sacrificate.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2