În anul 2018 faţă de anul precedent, greutatea animalelor destinate sacrificării pentru consum a crescut la păsari, a scăzut la bovine şi la porcine şi a rămas constantă la ovine şi caprine. În anul 2018 faţă de anul precedent, producţiile de lapte şi de lână au crescut, iar producţia de ouă a scăzut. În anul 2018 comparativ cu anul 2017 s-au constatat următoarele: greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut cu 12,4% la păsări, a scăzut cu 5,5% la porcine şi cu 4,1% la bovine şi a rămas constantă la ovine şi caprine; producţia totală de lapte a fost cu 0,2% mai mare; producţia de lână a crescut cu 4,2%; producţia de ouă a scăzut cu 4,7%. În anul 2018 comparativ cu anul 2017, în structura producţiei de carne s-au înregistrat creşteri ale ponderii producţiei de carne de pasăre (+3,9 puncte procentuale) şi scăderi ale ponderii producţiei de carne de porcine (-3,0 pp), carne de bovine (-0,8 pp) şi carne de ovine şi caprine (-0,1 pp). Producţia de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) în anul 2018 a fost de 40475 mii hectolitri, cu 90 mii hectolitri (+0,2%) peste nivelul anului precedent. S-au înregistrat creşteri în regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (+4,8%), Centru (+3,0%), Sud-Est (+0,7%) şi Sud Muntenia (+0,6%) şi scăderi în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov (-28,5%), Nord-Vest (-3,1%), Nord-Est (-0,6%), Vest (-0,4%).