Ferma

201

INSSE: Producția de carne și lapte în 2016 (Infografic)

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit INSSE, în  anul  2016  faţǎ  de  anul  2015, producţia  totală de carne de porcine a crescut cu 4,6%.În anul 2016 faţă de anul precedent, greutatea animalelor destinate sacrificării  pentru consum a crescut la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine şi a scăzut la păsări.   În anul 2016 faţă de anul precedent, producţiile de lapte, lână şi ouă au scăzut.   În anul 2016 comparativ cu anul 2015 s‐au constatat următoarele:   greutatea  animalelor  şi  păsărilor  destinate  sacrificării  pentru  consum  a  crescut  cu  2,3%  pe  total,  cu 4,6% la porcine, cu 3,6%  la ovine şi caprine şi cu 3,0% la bovine, iar la păsări a scăzut cu 0,5%;    producţia totală de lapte a fost cu 2,1% mai mică; producţia de lână a scăzut cu 0,3%; producţia totală de ouă a scăzut cu 5,7%.   În  anul  2016  comparativ  cu  anul  2015,  în  structura  producţiei  de  carne  s‐au  înregistrat  creşteri  ale  ponderii   producţiei de carne de porcine  (+0,9 puncte procentuale), de carne de bovine (+0,1 pp) şi de carne de ovine şi  caprine  (+0,1 pp) şi scăderi ale ponderii producţiei de carne de pasăre (‐1,1 pp).   Producţia totală de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) în anul 2016 a fost de 41802 mii hectolitri, cu 600 mii hectolitri (‐1,4%) sub nivelul anului precedent. S‐au înregistrat scăderi în regiunile de dezvoltare Nord‐ Est  (‐4,3%), Nord–Vest  (‐4,3%), Sud Vest–Oltenia  (‐1,4%) şi Sud‐Est  (1,1%) şi creşteri în regiunile de dezvoltare Bucureşti‐Ilfov (+11,0%), Vest (+4,4%), Sud Muntenia (+2,4) şi Centru (+0,2%).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2