Potrivit INSSE, în anul 2016 faţǎ de anul 2015, producţia totală de carne de porcine a crescut cu 4,6%.În anul 2016 faţă de anul precedent, greutatea animalelor destinate sacrificării pentru consum a crescut la bovine, la porcine şi la ovine şi caprine şi a scăzut la păsări. În anul 2016 faţă de anul precedent, producţiile de lapte, lână şi ouă au scăzut. În anul 2016 comparativ cu anul 2015 s‐au constatat următoarele: greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut cu 2,3% pe total, cu 4,6% la porcine, cu 3,6% la ovine şi caprine şi cu 3,0% la bovine, iar la păsări a scăzut cu 0,5%; producţia totală de lapte a fost cu 2,1% mai mică; producţia de lână a scăzut cu 0,3%; producţia totală de ouă a scăzut cu 5,7%. În anul 2016 comparativ cu anul 2015, în structura producţiei de carne s‐au înregistrat creşteri ale ponderii producţiei de carne de porcine (+0,9 puncte procentuale), de carne de bovine (+0,1 pp) şi de carne de ovine şi caprine (+0,1 pp) şi scăderi ale ponderii producţiei de carne de pasăre (‐1,1 pp). Producţia totală de lapte de vacă (inclusiv pentru consumul viţeilor) în anul 2016 a fost de 41802 mii hectolitri, cu 600 mii hectolitri (‐1,4%) sub nivelul anului precedent. S‐au înregistrat scăderi în regiunile de dezvoltare Nord‐ Est (‐4,3%), Nord–Vest (‐4,3%), Sud Vest–Oltenia (‐1,4%) şi Sud‐Est (1,1%) şi creşteri în regiunile de dezvoltare Bucureşti‐Ilfov (+11,0%), Vest (+4,4%), Sud Muntenia (+2,4) şi Centru (+0,2%).