Ferma

215

INSSE: Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna august

autor

MeetMilk.ro

distribuie

(Comunicat) În luna august 2018 faţă de luna iulie 2018, numărul sacrificărilor şi greutatea în carcasă au crescut la ovine şi caprine şi la păsări şi au scăzut la bovine şi la porcine.   În comparaţie cu luna august 2017, numărul sacrificărilor a crescut la porcine, la ovine şi caprine şi la păsări, iar pentru bovine a scăzut; greutatea în carcasă a crescut la porcine şi la păsări, iar la bovine şi la ovine şi caprine a scăzut.   Termenul de „carcasă”

  1. a) La bovine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, întreg, după îndepărtarea pielii, sângelui şi organelor interne, fără cap, uger, coadă, grăsime renală şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene).
  2. b) La porcine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat (întreg sau împărţit în părţi egale de-a lungul şirei spinării) după sângerare, fără organe interne, păr, copite, limbă, osânză şi diafragmă.
  3. c) La ovine şi caprine, greutatea în carcasă reprezintă greutatea corpului animalului sacrificat, după sângerare şi îndepărtarea pielii, fără organe interne, fără cap şi picioare (separate la nivelul articulaţiilor metacarpiene şi metatarsiene). Rinichii şi grăsimea renală sunt incluse în carcasă.
  4. d) La păsări, greutatea în carcasă înseamnă greutatea păsării sacrificate, după sângerare, fără fulgi, puf, organe interne (intestine, ficat, inimă, pipotă), cap, gât şi gheare.

Greutatea medie în carcasă reprezintă raportul dintre greutatea în carcasă şi numărul deØ animale sau păsări sacrificate.  

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2