(Comunicat) În anul 2017, valoarea producţiei ramurii agricole a crescut cu 12,5% comparativ cu anul precedent. Producția vegetală a crescut cu 19,5%, în timp ce producţia animală a scăzut cu 0,4%, iar serviciile agricole cu 1,0%. Structura valorii producţiei animale la principalele specii şi grupe de produse prezintă următoarele diferenţe faţă de anul precedent. La porcine ponderea a crescut cu 2,1 puncte procentuale. La produsele obţinute din prelucrarea laptelui în ferma zootehnică şi la păsări ponderea a scăzut cu 3,0 puncte procentuale, respectiv 0,4 puncte procentuale. În anul 2017, structura valorii producţiei nu a prezentat modificări semnificative în comparaţie cu anul precedent. Ponderea producţiei vegetale a fost de 67,8%, ponderea producţiei animale de 31,0%, iar serviciile agricole au avut o pondere de 1,2%. Structura valorii producţiei vegetale, pe principalele grupe de culturi, nu a prezentat modificări semnificative în anul 2017 comparativ cu anul precedent. Ponderea valorii culturilor de plante uleioase şi alte grupe de produse a crescut cu 1,3 puncte procentuale, respectiv cu 1,7 puncte procentuale. Ponderea valorii culturilor de plante de nutreţ şi de legume (inclusiv pepeni) a scăzut cu 1,4 puncte procentuale, respectiv cu 1,0 puncte procentuale.