Repere

494

Instanța a menținut ca definitivă amenda de 7,2 milioane de euro pentru Auchan

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Ca urmare a hotărârii definitive decisă de justiție, Auchan Romania a pierdut procesul în care a contestat o amendă de 36,563 milioane de lei (cc 7,2 milioane de euro), aplicată de Consiliul Concurenței în urma unei investigații finalizată în anul 2018.

Amenda a fost cauzată de faptul că, alături de alți retaileri, Auchan s-ar fi înțeles să-și coordoneze politica de prețuri.

La finele anului 2021, Auchan Romania a înaintat recurs la Înalta Curte de Justiție și Casație, cererea fiind respinsă definitiv săptămâna trecută.

Alături de Auchan România, Consiliul Concurenței a mai sancționat Carrefour România  cu 5,79 milioane euro), Romania Hypermarche (Cora) cu 2,66 milioane euro, Quadrant-Amroq Beverages SRL (îmbuteliatorul Pepsi) cu 1,28 milioane euro, Star Foods EM SRL (divizia Snacks a PepsiCo) cu 843.599 euro, Strauss România SRL (deținătorul mărcilor Doncafé și Amigo) cu 383.236 euro și Nelson Prod SRL, cu 9.252 euro.

Carrefour România a recunoscut fapta, beneficiind astfel de o reducere a amenzii. Sancțiunile au fost aplicate în cadrul investigației privind fixarea prețurilor între retailerii Auchan, Cora și Carrefour și furnizorii acestora, în perioada 2010-2016.

În urma investigației a fost sancționată atât încălcarea regulilor naționale, cât și a regulilor europene de concurență, pentru fixarea prețurilor de revânzare de raft, în cadrul promoțiilor desfășurate de retaileri.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2