1957
Alimentele trebuiesă fie în siguranță și ferite de germeni patogeni, de aceea siguranța alimentară este esențială. De la transportul și depozitarea produselor, producția și prepararea alimentelor, până la vânzare, fiecare etapă trebuie să respecte normele HACCP.
Testo oferă numeroase instrumente de măsurare și soluții all-in-one pentru a asigura calitatea și siguranța alimentelor în orice moment. Acestea sunt ideale pentru înregistrarea și documentarea parametrilor relevanți de măsurare, cum ar fi temperatura, calitatea uleiului de gătit și umiditatea, precum și pentru crearea rapoartelor de măsurare.
Alimentele: Siguranța pe primul plan
Standardele de siguranță deosebit de stricte se aplică atunci când vine vorba de producția, depozitarea, prelucrarea și prepararea alimentelor. Acestea implică menținerea alimentelor și a băuturilor departe de toți germenii și agenții patogeni dăunători, iar acest lucru poate fi realizat doar dacă fiecare etapă este monitorizată.
Temperatura și umiditatea din încăperile de depozitare trebuie monitorizate permanent. Dacă există discrepanțe, este necesară o acțiune imediată pentru a proteja consumatorii și a le oferi hrană sigură. Nu numai că este important pentru toate produsele să aibă o etichetare adecvată care să indice originea lor sau măsuri speciale de păstrare și conservare, dar este important, de exemplu, ca lanțul de frig să fie menținut fără întrerupere.
Acest lucru trebuie verificat în interesul siguranței alimentare. Un simplu termometru nu poate realiza procesele menționate anterior. Este nevoie de ”Data logger” de temperatură care înregistrează datel emăsurate. Datorită conexiunilor wireless, puteți monitoriza chiar și camere frigorifice, fără conexiuni prin cablu. Datele măsurate pot fi citite rapid și de la distanță prin intermediul software-ului cloud.
Consumatorii, protejați de instrumentele de măsurare a siguranței alimentare
Consumatorii ar trebui să se poată baza pe produse alimentare care nu dăunează sănătății lor, ci sunt benefice pentru acesta. Fără măsuri ferme de siguranță alimentară în vigoare, consumatorii ar fi expuși la riscuri provocate de germeni care pot provoca boli în momentul consumului de alimente.
În special, tipurile de alimente sensibile, care necesită refrigerare permanentă și reacționează chiar și la cea mai mică întrerupere a lanțului de frig, ar avea ca rezultat plângeri din partea consumatorilor. Este relativ simplu să vă asigurați că mâncarea și băutura sunt în siguranță.
Sistem de management al calității pentru siguranța alimentară a viitorului
Digitalizarea face parte din tot mai multe sectoare industriale, iar interconectarea echipamentelor prin intermediul internetului sau automatizarea proceselor este omniprezentă. Din păcate însă, sectorul alimentar se află la începutul implementării unor astfel de procese.
Totuși, faptul că managementul calității și siguranței alimentare nu va mai fi posibil fără sisteme digitale devine din ce în ce mai evident. Astfel, un număr tot mai mare de manageri din sectorul alimentar își manifestă interesul pentru sistemele digitale de management, convinși fiind că acestea îi pot ajuta să îmbunătățească atât calitatea și siguranța alimentară, cât și eficiența procedurilor de control.
X X X
Sistemele digitale inovatoare de la Testo vă oferă certitudine în ceea ce privește calitatea produselor dumneavoastră și respectarea cerințelor de siguranță alimentară. Sunt sisteme cu adevărat personalizate, dezvoltate în funcție de nevoile specifice fiecărei etape, de-a lungu lîntregului lanț, de la producție, la transport și depozitare, până la furnizarea sau servirea produselor alimentare.
Funcționalitatea sistemelor noastre este garantată de compatibilitatea tuturor componentelor. Senzorii, software-ul și pachetul de servicii specifice sunt dezvoltate de Testo, companie cu peste 60 de ani de experiență în producția de tehnologie de măsurare, prezentă în întreaga lume princele 33 de subsidiare și peste 80 de parteneri, care oferă asistență tehnică, servicii de metrologie, mentenanță și service.
Senzorii inteligenți Testo permit măsurarea unor parametrii de calitate precum temperatura, umiditatea, calitatea uleiului de gătit (%TPM) sau a pH-ului. Echipați cu module de comunicare wireless, acești senzori vă dau posibilitatea să atingeți un grad înalt de automatizare în realizarea procedurilor de verificare. În plus, aduc un grad cert de inteligență printr-un management mult mai detaliat al alarmelor ș isimularea comportamentului termic al produselor.