Ferma

256

Interviu PigProgress cu dr. Adrian Balaban: Pesta Porcină Africană a copleșit România

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Dacă presa internațională este preocupată, pe bună dreptate, de extinderea maladiei Covid-19 în România, iată că țara noastră revine în prim-planul presei internaționale de specialitate, dar nu pentru a venidenția lucrurile bune făcute în zootehnia de aici, ci pentru a fi acuzați, din nou, de modul în care a fost și este gestionată evoluția Pestei Porcine Africane.

De această dată, publicația de circulație europeană PigProgress a realizat un interviu audio cu domnul Dr. Adrian Balaban-Vicepreședinte al APCPR și Președinte al Asociației Medicilor Veterinari cu practică în domeniul Suinelor.

Menționând că domnul Balaban a fost recent și invitatul emisiunii Meat.Milk, realizată de noi pentru postul Agro TV, iată introducerea și dialogul colegilor jurnaliști de la PigProgress, cu domnia sa:

”Dacă o țară din Uniunea Europeană a fost grav afectată de Pesta Porcină Africană (ASF), aceasta trebuie să fie România. Pig Progress a intervievat medicul veterinar român Adrian Balaban și i-a cerut să explice fundalul și perspectivele.

Primul caz de ASF a avut loc în 2017 și, după cum explică dr. Balaban, virusul nu s-a răspândit rapid, imediat. Valul cel mare a venit când virusul a lovit delta Dunării, mai aproape de Marea Neagră. Încă de atunci, virusul a infectat multe zone din estul și sudul țării, așa cum se poate observa și în animația din partea de jos a acestui articol.

Cum era România înainte de venirea ASF? Cum a afectat deosebit de puternic, virusul, această țară? Ce se poate face pentru a scoate virusul din ferme și care sunt perspectivele pentru viitor? Concluzia interviului este aceea că România este copleșită de PPA. Doar faceți clic pe linkul de mai jos pentru a asculta întregul interviu:”

https://www.pigprogress.net/Health/Articles/2020/7/Audio-interview-How-ASF-overwhelmed-Romania-614924E/

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2