190
Kosarom, una dintre cele mai importante companii din România, care activează în sistem integrat în sectorul cărnii, va participa la Meat & Milk 2017, manifestarea urmând a avea loc în zilele de 25 și 26 mai la Hotel Alpin din Poiana Brașov. Compania Kosarom va fi reprezentată de domnul Neculai Apostol, Președinte al grupului de firme reunite sub această marcă. Prima firmă din industria alimentară din România privatizată în anul 1992 prin Programul Pilot de Privatizare al Guvernului, coroborat cu organismele Europene, Kosarom Paşcani reprezintă nucleul grupului de firme care lucrează în sistem integrat. Cerealele produse de către Agricola Tg. Frumos sunt materie primă pentru cele două fabrici de nutreţuri combinate care asigură hrana puilor de la Avi-Top şi a suinelor de la Suinprod. Kosarom îsi asigură materia primă din surse proprii pornind chiar de la nutreţurile pentru animale, conform principiului Safe feed - Safe food. Prin investiţii importante în tehnologie şi resurse umane, care au depăşit 40 milioane euro numai în ultimii cinci ani, Kosarom şi-a câştigat poziţia de lider regional în rândul societăţilor producătoare de carne şi preparate din carne, cu o cotă de piaţă de 16,78%. La nivel naţional, market share-ul este în ascensiune. Capacitate de producţie: Sacrificare: 800 porci/8 ore. Tranşare: 50 tone/2 x 8 ore. Preparate şi semipreparate: 50 tone/zi. Calitatea şi siguranţa produselor, certificate european: Activitatea Kosarom este certificată în domeniul calităţii, siguranţei alimentului şi mediului. Certificările au fost acordate de către organismul german TUV Hessen. Sistemul integrat de management al calităţii şi igienei: EN ISO 9001:2008 Sistemul de managament al Siguranţei Alimentare: ISO 22000: 2005 Standardul de protecţie a mediului SR EN ISO 140001: 2005