Iulian Micu, proprietarul formei La Caprina, afirmă că a scăpat de intermediar cu ajutorul internetului și a Facebook, acolo unde și-a făcut adevărată casă de comenzi on-line. Afacerea este gestionată împreună cu fiul său de 28 de ani, care este şi administratorul fermei, Ştefan Micu. Mai are angajaţi şi doi zilieri, potrivit Agrointel. Ferma de capre se afla în Toporu, în sudul României, pe graniţa judeţelor Giurgiu şi Teleorman, la 60 de kilometru de Bucureşti. Suprafaţa pe care se întinde gospodăria este de 15 hectare, loc unde se găsesc 9 grajduri, un fânar, un castel de apă şi teren arabil. Ferma este dotată cu sală de muls mecanic, modernă, cu 16 posturi. În dotare sunt: instalaţie de muls, tanc de inox pentru păstrare şi răcire cu păstrarea temperaturii constante la 4 grade Celsius. Sală de preparat brânza include vana de inox (fabricată la comandă) pentru pasteurizarea laptelui, prese şi forme diverse. Camera cu crinte pentru maturare şi camera de depozitare sunt dotate conform standardelor cu aer condiţionat. Transportul de la sala de muls către sala de preparare a brânzei se face prin circuit dublu, astfel laptele nu intră deloc în contact cu aerul. „Toate produsele de la ferma noastră sunt naturale, fărănici un fel de conservanţi. Desfacerea produselor se face numai prin casa noastră de comenzi. Fiul meu Ştefan, care este şi administrtorul firmei se ocupă de comenzi. El face şi distribuţia, direct la uşa clientului. El preia comenzile, face liste şi mi le transmite mie pentru a pregăti marfa. Avem pagină de prezentare pe Facebook, dar şi propriul site. Comanda poate fi lansată online sau telefonic. Trebuie să menţionăm că am făcut de câte ori ne-am permis reclamă în ziare, la radio, la televiziuni etc.”, spune Iulian Micu. Pentru livrări ferma deţine două maşini frigorifice luate în leasing pe o perioadă de cinci ani. (Mai multe, pe www.agrointel.ro)