Familia Micu detine in judetul Giurgiu o ferma cu 250 de capre si intentioneaza sa acceseze anul acesta fonduri europene in valoare de 1,5 milioane de euro pentru a-si extinde efectivul la 500 de capete. Povestea fermei Caprina incepe cu o investitie initiala de 100.000 de euro si 400 de capre si 400 de oi. Despre primii ani, Iulian Micu, cel care detine alaturi de fiul sau ferma de capre, spune ca au fost “dezastruosi”. Asociatul sau a decis sa renunte la afacere dupa sase luni, iar cu banii obtinuti din livrarea laptelui catre diversi procesatori nu reusea sa acopere nici macar costurile pentru furaje. A fost chiar pe punctul de a vinde afacerea, in urma cu sase ani, noteaza Wall Street. Insa, odata cu obtinerea aprobarii pentru vanzarea de lapte crud de capra clientii au inceput sa apara. Alaturi de cativa membri ai familiei, Iulian Micu a realizat o campanie de informare in Bucuresti pentru a prezenta avantajele produselor pe baza de lapte de capra si pentru a-si promova afacerea. Astfel, timp de doua luni a impartit in fiecare sector al Capitalei pliante informative. In prezent, laptele produs in ferma La Caprina ajunge la peste 1.000 de clienti active dintr-o lista de 3.700 de contacte, prin livrarea la domiciliu. Chiar daca nu comanda zilnic, in medie sunt realizate 70 de livrari pe zi, principalele piete de desfacere fiind Bucuresti, Cornetu, Pipera, sudul Otopeniului, Cernica si Bragadiru. Comenzile sunt plasate telefonic sau pe site-ul fermei, livrarea fiind realizate cu ajutorul celor doua masini din dotare. (Mai multe, pe www.wall-street.ro)