191

Laptele a fost inregistrat de ministerul sanatatii drept aliment cu potential alergen

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit unei hotarari a Ministerului Sanatatii, de la 1 iunie 2011, laptele a fost inclus pe lista alimentelor cu potential alergen. Legat de aceasta decizie, dr. Poliana Leru, medic primar Alergologie si Boli Interne din cadrul Spitalului Colentina, a declarat pentru postul SanatateaTV:

"O mare parte dintre alimentele consumate in fiecare zi pot da, prin substantele pe care le contin, reactii alergice alimentare. Lista de proceduri a fost completata cu 6-8 alimente puternic alergizante, printre care: laptele, faina, cerealele, ouale, pestele si fructele de mare, fructele nucifere, sau semintele". Faptul ca aceste alimente, printe care si laptele, au fost incluse in aceasta lista, responsabilizeaza o data in plus producatorii si procesatorii din industria laptelui, in ceea ce priveste siguranta alimentara.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2