219

Laptele acru şi brânza frământată de Bistriţa, destinate piețelor din Europa

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Preşedintele Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor Montani de Ovine “Dealul Negru”, Vasile Turculeţ, le-a spus, duminică, membrilor organizaţiei care s-au strâns la Adunarea Generală, că brânza frământată de oaie, atestată ca produs tradiţional românesc, ar putea fi vândută cu 50 de lei kilogramul, nu cu 25 de lei, aşa ca în prezent, dacă s-ar produce în cantităţi mari şi ar fi livrată pe pieţele din Europa. “Dacă ne luăm după ce se întâmplă pe plan european, preţul brânzei se poate dubla automat. Putem vorbi de 50 de lei kilogramul, nu de 25 cu cât o daţi dumneavoastră. Cei care pot ar trebui să o stocheze. În momentul în care putem aduna sute de tone, atunci putem face contract să ne-o ia. Nu va veni nimeni să cumpere zece kilograme de brânză frământată cu boia de corcoduş fiindcă e mai scump transportul decât brânza”, a declarat Vasile Turculeţ. El a spus că Asociaţia Dealul Negru a făcut ce a ţinut de ea ca să promoveze cele două produse tradiţionale, dar statutul nu îi permite să facă acte de comerţ aşa încât oierii trebuie să se organizeze singuri în grupuri de producători. “Brânza frământată de oaie şi laptele acru de la noi din judeţ le-am promovat şi la Bruxelles, şi în Marea Britanie. Anul trecut, brânza frământată cu toate rigorile, cu etichetă, şi laptele acru de la Telciu au ajuns la Chambery în Franţa. În mod cert, produsele noastre tradiţionale sunt cunoscute pe plan european şi în mod cert, oricând putem conta pe o solicitare, dar nu putem vorbi de un kilogram-două, nici măcar de o sută. Trebuie să vorbim de cantităţi foarte mari”, a declarat Vasile Turculeţ. (mai multe pe timponline.ro).

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2