Ferma

255

Lely a întrerupt activitățile în Rusia și Belarus

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrivit DairyGlobal, Lely a condamnat invazia Rusiei în Ucraina și a încetat imediat activitățile comerciale din regiune.

Doar piese de schimb

Compania va înceta furnizarea de roboți Rusiei și Belarusului și a declarat într-un comunicat de presă că va continua să furnizeze piese de schimb și consumabile clienților existenți din aceste țări, având în vedere că altfel bunăstarea vacii și aprovizionarea cu alimente în regiune ar fi compromise.

„În calitate de furnizor global de roboți pentru fermele de lapte, suntem conștienți de rolul nostru în aprovizionarea globală cu alimente, inclusiv în Ucraina, Rusia și Belarus.

Vrem să facem bine, prin interesele populației (aprovizionarea cu alimente), ale vacilor (bunăstarea animalelor) și prin promisiunile pe care le-am făcut fermierilor noștri, printre altele.

Pe de altă parte, condamnăm toate formele de violență folosite de Rusia în această criză. Acțiunile actuale nu sunt compatibile cu valorile noastre, iar acest lucru ne-a determinat să ne oprim complet activitățile comerciale din Rusia și Belarus”, a spus compania.

Siguranța oamenilor, pe primul loc

Comunicatul de presă a adăugat în continuare: „Siguranța oamenilor este pe primul loc – a colegilor noștri direcți și indirecti, a furnizorilor și a clienților și a tuturor celor care se confruntă cu consecințele acestei crize într-un fel sau altul.

În spațiul limitat de manevră pe care îl mai are Lely, deciziile noastre vor fi, în primă instanță, conduse de responsabilitatea pe care o avem pentru siguranța oamenilor noștri și a oamenilor cu care lucrăm.

Deși Lely condamnă ferm invadarea Ucrainei, pe baza cunoștințelor actuale, nu vom înceta unilateral să sprijinim fermierii noștri existenți din Rusia, Belarus și țările învecinate.

Singurul motiv pentru a furniza piese și produse de întreținere clienților existenți care nu se află pe o listă de sancțiuni este în interesul bunăstării animalelor și din cauza rolului critic pe care îl au clienții noștri în aprovizionarea cu alimente.”

Lely a făcut o donație unei organizații soră ucrainene a FBNed (Familiebedrijven Nederland, din care Lely este membru), care a înființat 2 programe umanitare în Ucraina.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2