Tehnologii

170

Linii de producție pentru lactate

autor

MeetMilk.ro

distribuie

În momentul în care, la nivel de management, se decide extinderea unei fabrici de lactate sau chiar înființarea uneia, avantajul apelării la un singur furnizor de tehnologii este net, față de soluția combinării utilajelor provenite de la mai multe companii de tehnologii. Iar, dacă aceste linii de producție sunt și ieftine, cu atât mai bine. Iată câteva propuneri orientative, de linii tehnologice fabricate în China.

Linie de producție a iaurtului

Tratamentul prealabil al laptelui este același, indiferent dacă trebuie produs iaurt simplu sau amestecat. Linia include standardizarea conținutului de grăsime și substanță uscată, tratamentul termic și omogenizarea. În sistemul propus, laptele este pompat de la rezervorul de stocare la linia de proces.

Atunci când laptele pentru iaurt a fost pretratat și răcit la temperatura de inoculare, procedura pentru tratamentul suplimentar depinde dacă trebuie produs iaurtul simplu, agitat, de băut, congelat sau concentrat. Calitatea iaurtului în ceea ce privește textura și aroma este esențială.

Avantaje:

-Posibilitatea de a realiza produse cu rețete personalizate.

-Posibilitatea de a produce mai multe produse cu aceeași linie de procesare.

-Dozare exactă a amestecului și a fructelor și aromelor suplimentare.

-Calitatea înaltă a produsului final, păstrând o valoare nutrițională ridicată.

-Personalizare largă a produsului final.

-Randament maxim, deșeuri minime de producție.

-Cele mai mari economii de energie, datorită celor mai avansate tehnologii.

-Sistem complet de supraveghere a liniei prin monitorizarea fiecărei faze de proces.

-Înregistrarea, vizualizarea și tipărirea tuturor datelor zilnice de producție.

Linie de prelucrare a laptelui condensat

Vă propunem o linie de proces pentru laptele condensat îndulcit fabricat din lapte proaspăt. Înainte de evaporare, valorile de grăsime și solide-negrase ale laptelui au fost standardizate până la predeterminare. Laptele a fost, de asemenea, tratat termic pentru a distruge microorganismele și enzimele care ar putea cauza probleme și pentru a stabiliza complexul proteic.

Tratamentul termic este, de asemenea, important pentru dezvoltarea vâscozității produsului în timpul depozitării și este deosebit de important în cazul laptelui condensat îndulcit. Adăugarea zahărului este un pas cheie în fabricarea laptelui condensat îndulcit, deoarece termenul de valabilitate al produsului depinde de presiunea osmotică a acestuia suficient de mare. Este necesar un conținut de zahăr de cel puțin 62,5% în faza apoasă. Pentru adăugarea de zahăr sunt utilizate două metode:

• Adăugarea zahărului uscat înainte de tratamentul termic

• Adăugarea de sirop de zahăr în evaporator

(Sursa: en.triowin.com) 

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2