Inspectorii sanitar-veterinari au retras din unităţile de alimentaţie publică de pe Litoral trei tone şi jumătate de carne, 11 tone de peşte şi 14 tone de lapte şi produse lactate, în urma controalelor pe care le-au făcut săptămâna trecută. Agenţia Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor precizează că s-a constatat depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare în 19 unităţi care au primit sancţiuni în valoare totală de peste 16 mii de lei. Au fost controlate peste două sute de restaurante, cofetării, baruri, depozite şi magazine. Inspectorii sanitari - veterinari care activează în cadrul 'Comandamentului Sezon Estival 2015' au verificat 246 de operatori din industria alimentară, în perioada 3 - 9 august, iar pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor descoperite au aplicat 19 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.200 de lei, informează, marți, instituția. Conform Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), au fost controlate 126 de restaurante, 12 unități de tip fast-food, 9 braserii, 12 unități de tip bufet, 5 pizzerii, 16 baruri, 4 beach baruri, o pensiune, 37 magazine alimentare, două rulote fast food, 6 laboratoare cofetărie/patiserie, 10 cofetării/patiserii, un depozit alimentar, trei cantine, o autofrigorifică, un târg de vară, unități localizate în cele șapte zone de interes turistic Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia. Potrivit ANSVSA, în urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la depozitarea și comercializarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.