Tehnologii

238

MarketsandMarket: Piața conservanților alimentari este dominată de chimicale

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Raportul „Piața conservanților alimentari - Tendințe și prognoză globale până în 2026 ", întocmit de MarketsandMarket progmozează că se așteaptă ca piața globală a conservanților alimentari să crească de la 3,3 miliarde USD în 2021 la 4,0 miliarde USD până în 2026, la un CAGR de 4,1% în perioada 2021-2026.

Piața conservanților alimentari este dominată de America de Nord și Asia-Pacific . Se estimează că America de Nord reprezintă cota maximă de piață a pieței globale a conservanților alimentari datorită progreselor înregistrate în industriile alimentare.

Consumatorii din America de Nord sunt mai conștienți de sănătate datorită campaniilor de conștientizare și sănătate desfășurate de diferite organizații. Cererea în creștere pentru produse alimentare convenabile, termenul de valabilitate extins și multifuncționalitatea conservanților naturali conduc piața conservanților alimentari.

Puține restricții sunt pentru conservanții naturali care înlocuiesc substanțele chimice dar costul ridicat al conservanților naturali le limitează desfacerea. Se estimează că, după tip, conservanții chimici pentru alimente dețin cea mai mare cotă de piață în perioada de prognoză

Mai mult, se estimează că conservanții sintetici pentru alimente vor reprezenta cea mai mare pondere în perioada de prognoză, deoarece sunt mult mai ieftini decât conservanții naturali pentru alimente și sunt ușor disponibili.

Cu toate acestea, cererea de conservanți naturali crește pe măsură ce populația se îndreaptă spre o alimentație sănătoasă și produse alimentare cu etichetă curată. Conservanții chimici au fost folosiți de zeci de ani - ca antioxidanți, precum și ca antimicrobieni. Conservanții naturali își vor înlocui încet, dar treptat, omologii chimici.

Cu toate acestea, până atunci, conservanții chimici vor avea întotdeauna o pondere majoră în industria conservanților alimentari. Benzoații, sorbații și propionații sunt printre conservanții chimici cei mai utilizați și sunt agenți cu spectru larg, cu aplicații în diferite categorii de produse alimentare.

Cunoscute fie pentru a inhiba, fie pentru a distruge microorganismele țintă, aceste ingrediente sunt concepute pentru a preveni pierderea de aminoacizi esențiali și vitamine, care pot apărea din cauza reacțiilor chimice sau enzimatice nedorite din interiorul produsului.

O gamă largă de conservanți chimici au fost folosiți și aplicați produselor alimentare, dintre care unii includ benzoați, sulfați, sorbați, nitriți, propionați și alții.

Produsele din carne, carne de pasăre și fructe de mare, după cerere, se estimează că dețin cea mai mare pondere pe piața conservanților alimentari în perioada de prognoză

Segmentul cărnii și păsărilor a reprezentat cea mai mare pondere pe piața globală a conservanților alimentari în 2020. Conservanții utilizați în mod obișnuit în carne, păsări și produse din ouă, în special, sunt BHT și tocoferoli (vitamina E).

Vitamina E este abundentă în grâu integral, germeni de orez și uleiuri vegetale. Este distrus de rafinarea și albirea făinii. Vitamina E împiedică uleiurile să devină rânce. Alți conservanți utilizați în produsele din carne sunt acidul citric și galatul de propil.

Conservanții adăugați la carnea, slănina și carnea de vită măcinată sunt nitritul de sodiu. Nitrilul de sodiu, atunci când este adăugat la carne și pește, distruge toxinele și reacționează cu proteinele din carne. Soluțiile utilizate de procesatorii de carne pentru a îmbunătăți durata de valabilitate și gustul pot ajuta, de asemenea, la reducerea agenților patogeni, inclusiv a E. coli.

Se estimează că conservanții antimicrobieni pentru alimente, după funcții, reprezintă cea mai mare cotă de piață din perioada prognozată

Conservanții antimicrobieni alimentari reprezintă cea mai mare pondere, în funcție de piața conservanților alimentari, deoarece acești conservanți sunt utilizați pentru a preveni creșterea microorganismelor.

În cazul alimentelor ambalate, alterarea obișnuită și microorganismele patogene afectează alimentele datorită modificărilor valorii pH-ului, a conținutului de oxigen și a condițiilor de depozitare (temperatură, timp și umiditate).

Acest lucru duce la necesitatea conservanților alimentari. Antimicrobienii pot fi adăugați la formulările produselor alimentare ca agenți de acoperire și pot fi folosiți și ca materiale de ambalare. Utilizarea antimicrobianelor previne creșterea bacteriană și fungică pe produsele alimentare, ceea ce duce la o durată de valabilitate crescută și la disponibilitatea convenabilă a produsului alimentar pentru consumatori.

Se estimează că America de Nord deține cea mai mare cotă de piață în perioada prognozată. Piața din America de Nord a reprezentat cea mai mare cotă în 2020. Consumatorii din America de Nord sunt în căutarea unor alimente convenționale prelucrate minim, cu o durată de viață lungă. Această cerere crescută a sporit nevoia de creditare.

Măsurile de siguranță alimentară și, prin urmare, rolul conservanților de a prelungi durata de valabilitate a devenit din ce în ce mai critic. Cererea în creștere pentru astfel de produse alimentare convenabile este de așteptat să aibă un impact mare asupra pieței conservanților alimentari din America de Nord.

Cu provocarea ridicată de îngrijorarea crescândă a consumatorilor cu privire la metodele chimice și aditivii pentru a spori durata de valabilitate a alimentelor, producătorii explorează utilizarea unor tehnologii și aditivi mai noi, care ar fi supleanți eficienți aditivi sintetici.

Percepția populară că aditivii naturali sunt o opțiune mai sănătoasă conduce tendința pe piața conservanților alimentari din America de Nord.

Raportul include strategiile de marketing și dezvoltare ale companiilor de top, precum principalii producători de conservanți alimentari: BASF SE (Germania), Kerry Group Plc (Irlanda), Koninklijke DSM NV (Olanda), Cargill, Incorporated (SUA), Kemin Industries, Inc. (SUA) ), IFF Nutrition & Biosciences (SUA), ADM (SUA). Tate & Lyle (Marea Britanie), Lallemand Inc. (Canada), ITA 3 Srl (Italia), Foodchem International Corporation (China), Galactic (Belgia), Corbion (Olanda), Celanese Corporation (SUA) și Jungbunzlauer Suisse AG (Elveția) ). Acești jucători s-au concentrat pe achiziții pentru a câștiga o cotă de piață mai mare pe piața conservanților alimentari.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2