Producătorul de tehnologie pentru fabricarea brânzeturilor, Dexwor a decis să-si concentreze producția pe forme și matrite de înalt nivel tehnologic, prevăzute cu microperforatii. Cu această tehnologie, se ajunge la același nivel de calitate de brânză ca si in formele originale cu sedila adăugând avantajele de igienă, ușor de utilizat, pierderi mai mici, ușor automată și posibilitate de producție continua . În 1995 au brevetat primul și singura forma microperforata injectata direct într-o singură bucată cu perforații triunghiulare . Microperforatiile sunt pe toatesuprafața formei/ matritei si dimensiunea perforatiei este de la 0,2 mm la 0,7 mm. Pentru a avea o scurgere a zerului perfectă si pentru o închidere corectă a crustei , au reprodus scurgerea cu sedila. Cu microperforatiile triunghiulare patentate, se poate evita efectul de vulcan al producătorilor ce au perforatie rotundă unde zerul este prins în interiorul formei si nu poate trece. Multumita perforaratiilor triunghiulare, nu trebuie să se adapteze formele la specificul branzei de a face desene speciale sau taieri în interiorul formei. Matrite noastre sunt potrivite pentru orice branza tare, fără a schimba nimic la ea. Formele sunt injectate într-o singură bucată cea mai mare parte din material PP ( polipropilenă ). Injectarea într-o singură bucată face forma foarte rezistent si PP care are memorie moleculara evită deformările din cauza căldurii sau schimbarile de temperatura. Avem o multime de diferite forme si dimensiuni pentru a propune clientilor nostri. Formele noastre au o viată lungă si sunt perfect curătate cu un tunel de spălare sau un rezervor de imersie. Noi am patentat noua tehnologie cu forme pentru dimensiuni mari ( peste 350 mm) în functie de perforarea triunghiulara si pe modele speciale pentru peretele formelor. În 2013, s-a dezvolta o noua tehnologie pentru a face microperforatii poligonale pe forme, pentru a fi adaptate la continutul de umiditate si viteza de scurgere. Dexwor propune forme pătrate, dreptunghiulare sau rotunde (camembert, brie, brânză, moale, feta etc). Formele propuse sunt standard forme bloc sau non- standard în functie de nevoile clientului. Formele bloc pot fi cu sau fără fund. Modelele cu fund sunt special conceput pentru a nu dewhey interiorul tiparului direct sub atunci când acestea sunt stivuite. Precizia de fiecare mucegai permite stivuire perfectă cu orice similară mucegai. Fiecare forma bloc poate fi prevăzut cu un inaltator, în cazul în care clientul doreste o greutate mai mare cu aceeas forma. Modelele fără fund pot fi plasate pe placă de otel inoxidabil pentru stivuire. Pe aceste plăci de otel inoxidabil pot fi plasate pentru drenare covoare pentru a se scurge zerul. Info: http://dexwor.com/block_forms_for_dairy_805.htm,http://dexwor.com/microperforated_moulds_672.htm