164
Totodată, domnul Sorin Minea, proprietarul companiei și Președinte al Federației Romalimenta, va avea intervenții în cadrul ședinței generale din ziua de 3 iunie, în workshop-ul CARNE-Procesatori, dar va participa și ca speaker la Masa rotundă din ziua de 4 iunie, care se va desfășura sub titlul ”Politici de sprijin-Teoria e sublimă, practica de omoară”. Referindu-se recent la evoluția sectorului de carne din România, domnul Sorin Minea a declara în cadrul emisiunii Jurnalul de Agricultură: ”Decizia de reducere a cotei de TVA, de la 24, la 9 % este o gură de oxigen pentru toți procesatorii de carne din România. Practic, există acum posibilitatea ieșirii din impas, din starea apropiată falimentului, în care s- aflat în ultimii ani. Dar, după o așteptare de peste nouă ani a reducerii TVA-ului, acum, sunt șanse ca și consumul de carne și produse din carne să crească.Însă, ce e mai important, consumatorul român va avea la dispoziție, de la 1 iunie, încolo, produse mai sigure, mai bune și la prețuri mai mici, pentru că, din acest an, procesatorii vor fi interesați să utilizeze cele mai bune ingrediente. Nu ascund faptul că sper ca și piața neagră să scadă. Celor care vând acum la negru nu le va mai conveni să acționeze ca până acum, pentru că prețurile de pe piața fiscalizată îi vor concura serios. Desigur, și retailul va reacționa, sper, în consecință, micșorând prețurile, pentru că, altfel, companiile își vor face lanțuri de magazine proprii și toată lumea va cumpăra de acolo”.