Compania Miadmar HDP din Tulcea, care produce anual 350 de tone de preparate din peşte, deţinută de soţii Daniela şi Daniel Buhai din Tulcea, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 7,1 mil. lei (circa 1,6 mil. euro), în creştere cu circa 4% faţă de anul precedent, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor. „Principalii factori care au dus la creşterea vânzărilor companiei în 2016 faţă de anul precedent au fost lansarea de noi produse, faptul că ne procurăm o parte din materia primă cu nava proprie din Marea Neagră, precum şi listarea pe noi reţele de retail“, a declarat pentru ZF Daniel Buhai, unul dintre cei doi acţionari ai companiei. Miadmar HDP deţine o fabrică cu o capacitate de producţie anuală de 700 de tone de produs finit pe an într-un program de lucru în două ture. Acum compania lucrează la jumătate din capacitatea de producţie a fabricii, livrând 350 tone de prepare din peşte anual, sub formă de produse afumate, marinate, congelate şi salată de icre. Revista Meat.Milk. informează că SC Miadmar HDP SRL Tulcea este o societate comerciala specializata in procesare si comercializare peste si produse din peste si face parte din Grupul de firme Miadmar impreuna cu SC Miadmar FISHING SRL Sulina, firma specializata in pescuit marin costier cu nave si pescuit comercial in Delta Dunarii. Firma si-a propus sa valorifice, pe de-o parte indelungata traditie pescareasca a familiei asociatilor-fondatori (de peste 100 ani), si pe de alta parte, resursele piscicole variate si abundente din Delta Dunarii si Marea Neagra din zona proprie de activitate. Astfel, pe langa comercializarea de peste proaspat marin si/sau de apa dulce provenit din capturi sau achizitii proprii, firma a dezvoltat si promovat o serie de produse din peste, dupa retete traditionale si /sau BlO, parte din ele certificate de MADR, altele fiind in curs de certificare. Produselele din peste oferite spre comercializare de SC Miadmar HDP SRL, sunt produse de calitate si constituie o sursa de sanatate, prin faptul ca au un continut important de omega 3 precum si pentru ca nu se folosesc nici un fel de aditivi (E-uni) in prepararea lor, utilizandu-se numai ingrediente naturale. Toate produsele atestate traditional sunt inregistrate la OSIM si sunt comercializate sub brandul DELTAICA.