Ferma

307

Ministrul Florin Barbu a participat la Consiliul AgriFish

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Potrvit MADR, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț BARBU, a participat la Consiliul Agricultură și Pescuit, ce va avea loc la Bruxelles.

Între punctele importante de pe ordinea de zi s-au aflat aspecte deosebit de relevante pentru producătorii agricoli din ţara noastră, astfel: 

propunerile de simplificare din partea Comisiei Europene ce vizează reducerea poverilor pentru fermierii din UE, aspecte privind Politica Agricolă Comună 2023-2027 şi strategia „De la fermă la consumator“.

Pe baza informațiilor din partea președinției belgiene și a Comisiei Europene, miniștrii au desfășurta un schimb de opinii cu privire la modalitățile de asigurare a unor răspunsuri structurale și rapide la criza actuală cu care se confruntă sectorul agricol.

La rubrica „Diverse” de pe ordinea de zi, președinția a oferit informații cu privire la conferința ministerială intitulată „Biosecuritatea și vaccinarea: instrumente-cheie pentru prevenirea, controlul și eradicarea bolilor animalelor”, care a avut loc la Bruxelles la 24 ianuarie 2024.

În plus, delegația daneză a furnizat informații cu privire la măsurile unilaterale de gestionare a pescuitului introduse de Regatul Unit, în timp ce Comisia a furnizat miniștrilor informații cu privire la utilizarea sistemului CATCH digital.

În cadrul rubricii „Diverse” de pe ordinea de zi, delegaţia română a oferit Comisiei o informare cu privire la GAEC 7 și 8, membrii delegaţiei italiene vor prezenta aspecte privind agricultura, PAC și suveranitatea alimentară.

Reprezentanţii Slovaciei au facut referire la provocările cu care se confruntă fermierii şi vor expune solicitările agricultorilor pentru un sector agricol competitiv și rezistent.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2