Ferma

230

Moșia Chindia-Prima fermă de animale crescute prin pășunare

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Porci, curcani, găini, rațe și alte păsări de curte cresc pe pășune, lângă Târgoviște, într-o fermă multispecie care își propune să popularizeze sistemul Pasture Raised, se arata intr-un comunicat remis redactiei Meat.Milk.

Accesul permanent la pășune, lumina naturală, contactul cu solul, hrana diversificată și posibilitatea de a zburda libere aduc o calitate incomparabilă a cărnii acestor animale față de oferta pieței, cu impact pozitiv asupra mediului.

Ferma are misiunea de a aduce clienților - familii cu copii în special, iar în general celor preocupați de viața sănătoasă - cea mai curată și gustoasă carne din România si aparține tenorului Vlad Miriță și antreprenorului Dan Cîrstea.

Tenorul Vlad Miriță și antreprenorul Dan Cîrstea lansează un nou proiect, ferma de animale Moșia Chindia. Aceasta este prima fermă din România unde mai multe specii de animale sunt Crescute prin Pășunare, cu misiunea de a aduce clienților - familii cu copii în special, iar în general celor preocupați de viața sănătoasă - cea mai curată și gustoasă carne din România.

Potrivit celor doi asociați, nevoia familiilor din România de  carne sănătoasă, obținută prin creșterea animalelor în mediul lor natural, este foarte mare.

Astfel, ferma are în plan ca, în următorii 10 ani, să contribuie pentru ca un milion de familii să aibă acces la carne provenită de la animale crescute prin pășunare, probabil cel mai natural mod de creștere a animalelor.

De aceea fondatorii Moșia Chindia își propun să deschidă apetitul pentru o abordare ecologică și regenerativă în creșterea animalelor și în rândul altor fermieri și antreprenori. Cei doi parteneri doresc să ajute încă alți 100 de fermieri să adopte cu succes sistemul de Creștere prin Pășunare a animalelor.

Porci, curcani, găini, rațe și alte păsări de curte cresc pe pășune lângă Târgoviște, pe o suprafață de peste 3 hectare, în condiții care nu sunt reproduse întru totul în nicio altă fermă din România.

Animalele au acces permanent la iarbă, se bucură de lumină naturală, resimt schimbările de temperatură firești ale mediului, își caută singure hrana diversificată și pot zburda liber pe o suprafață generoasă.

Această modalitate de creștere, dezvoltată în SUA și cunoscută ca sistemul Pasture Raised (Creștere prin Pășunare) creează condiții unice de viață pentru animale, care nu se regăsesc în alte abordări contemporane ale zootehniei, nici măcar în gospodăriile rurale, unde porcii și păsările au suprafețe destul de limitate la dispoziție și doar sporadic au acces la iarbă.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2