205

Danone a lansat iaurtul Oikos

autor

MeetMilk.ro

distribuie

Prin lansarea OIKOS ne-am dorit creșterea segmentului de gustări sănătoase din România, segment aflat într-o evoluție rapidă la nivel mondial și pentru care se observă o tendință de dezvoltare și pe piața românească.

Sub brandul OIKOS s-au lansat pentru inceput 3 variante de produs, cu pat de fructe la bază: cu capșune, kiwi și piersici. Lansarea brandului OIKOS răspunde nevoilor de consum ale românilor: Pentru români mâncarea este o experienta in sine, de aceea trebuie să fie în primul rând gustoasă și sățioasă, ceea ce oferă OIKOS, un iaurt dens, sățios și gustos, dar în acelasi timp și sănătos. Studiile de piață arată că in Romania 1 din 4 lactate fermentate proaspete se consumă sub formă de gustări. Noile iaurturi marca OIKOS sunt opțiunea perfectă pentru pauzele de gustare / snack, în orice moment al zilei: OIKOS aduce o nouă abordare a pauzelor de snacking – snacking sănătos La nivel mondial segmentul de snacking este în creștere cu 30% (având o valoare de peste 230 miliarde euro – Euromonitor, 2012) De asemenea, snack-urile sănătoase înregistrează o creștere mai rapidă (40% din totalul lansărilor de snack-uri în 2011) Detaliati procesul tehnologic, surse de aprovizionare etc. Produsul consta dintr-un strat de iaurt bogat in proteine si fara adaos de zahar, deasupra unui strat de fructe, preparate similar cu gemul. Laptele folosit la prepararea iaurtului provine de la fermele romanesti partenere. Toate produsele noastre sunt fabricate folosind lapte proaspat, colectat zilnic de la fermele partenere din tara. Asa cum am mentionat, OIKOS contine, pe langa lapte, si un adaos de proteine din lapte, pentru a obtine consistenta ridicata si cremozitatea caracteristica. Fructele sunt preparate de furnizori specializati din Austria si Germania, care lucreaza la standardele inalte de calitate solicitate de Danone. Fructele culese cu mana sunt transformate in gem, adica supuse unei pasteurizari usoare, care le asigura pastrarea timp de cateva saptamani. Simt nevoia de a detalia, atat calitatile produsului, cat si beneficiile: o data, pentru companie iar, apoi, pentru consumatori. OIKOS este inspirat din retetele grecesti si este un iaurt dens, cremos si satios, caracteristici pentru care sunt cunoscute aceste produse. Consistenta deosebita a produsului, care este parte din specificul retetelor traditionale grecesti, se realizeaza printr-un adaos suplimentar de proteine din lapte. Dupa cum stiti, proteinele din lapte au valoare nutritionala foarte buna, fiind proteine complete, adica aducand organismului toti aminoacizii esentiali, ce nu pot fi sintetizati de corpul nostru. Proteinele necesare bunei functionari a organismului pot fi procurate din diverse alimente. OIKOS este astfel o alegere foarte buna, atat ca sursa de proteine, dar mai ales ca gustare consistenta intre mesele principale. Nivelul scazut de grasimi, de 2,2%, este o recomandare in plus in acest sens. Proteinele sunt importante pentru organism, fiind utilizate in mai multe feluri, in functie de varsta si activitate: pentru crestere, pentru refacerea tesuturilor care se reinnoiesc in mod natural sau dupa ce acestea au suferit leziuni, pentru cresterea masei musculare, dar si in constituirea de enzime, hormoni, factori imunitari etc. Copiii in crestere si persoanele care depun o activitate fizica intensa ori fac sport au nevoie de un aport crescut de proteine. La fel si varstnicii, la care capacitatea de a valorifica proteinele scade. Principala consecinta a consumului redus de lactate este deficitul de aport de calciu, si noi toti cunoastem importanta calciului in mentinerea sanatatii oaselor, dintilor si in buna functionare a organismului in general. Recomandarea forumuilor specializate este ca, pentru o alimentatie echilibrata, avem nevoie zilnic de 3 portii de lactate. Recomandari privind echilibrul nutritional in dieta si modul in care se integreaza OIKOS cu fructe: proportia dintre diversii macronutrienti in OIKOS cu fructe este foarte apropiata de recomandarea Societatii de Nutritie din Romania (sursa: Ghidul pentru alimentatie sanatoasa, editat de Societatea de Nutritie din Romania, coordonator prof. dr. Mariana Graur, 2006, disponibil si pe site-ul Ministerului Sanatatii). Iaurtul cu fructe are un profil nutritional perfect armonizat structurii recomandate de nutritionisti pentru nutrientii principali. Raportul dintre proteine, glucide si grasimi este optim. Iaurtul cu fructe este o gustare foarte potrivita, pentru ca insasi ideea de gustare semnifica satisfacerea unei nevoi imediate de energie in timpul activitatii zilnice, iar pentru asta glucidele aduse de fructe sunt sursa primara.

aflat

anterior
urmator

read

newsletter1

newsletter2