Prima comunicare a evenimentului a fost susținută de doamna Dana Tănase, Director al Direcției Singuranța Alimentelor de Origine Animală din cadrul ANSVSA. Sub titlul ”Trasabilitate și etichetare-Condiții pentru siguranța alimentelor, doamna Tănase a făcut referire în special la produsele din carne și la produsele din pește, insistând asupra necesității respectării cu strictețe a legislației care va intra în vigoare pe 13 decembrie 2014. La rândul său, doamna Conferențiar Dr. Corina Aurelia Zugravu, de la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davilla, din București, a detaliat aspecte specifice ale etichetării nutriționale, în comunicarea cu titlul ”Declarația nutrițională, cum și unde o scriem”.
În a doua sesiune a Simpozionului, doamna Mirona Daia, Expert în cadrul ANPC, a susținut comunicarea cu titlul ”Reglementări legislative pentru îmbunătățirea nivelului de informare a consumatorului”, dialogul cu participanții fiind deosebit de vivace, aceștia subliniind eliminarea prevederilor care pot conduce la confuzii, atât pentru companii, cât și pentru consumatori. A treia sesiune a evenimentului a avut-o ca protagonistă pe noamna Tatiana Onisei, Șef Serviciu Național pentru Plante Medicinale, Aromatice și Produse ale Stupului, de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, aceea care a pledat pentru simplitate și claritatea etichetării, în comunicarea cu titlul ”Mențiunile nutriționale și de sănătate-flexibilitate în formulare”. La finalul Simpozionului, doamna Corina-Aurelia Zugravu a susținut o sesiune interactivă și practică, moment care a purtat titlul ”Exerciții și probleme de etichetare a alimentelor”, fapt care a generat o serie întreagă de noi dezbateri generate de întrebările participanților. Vom reveni cu detalii despre fiecare temă abordată în parte.